אפשרות סבירה ביותר

  • חייב מוגבל באמצעים
    הדס | 04/10/2008 20:52

    הוכרזתי לפני 11 שנה כחייבת מוגבלת באמצעים בתיק איחוד והסכום החודשי שנגזר עליי לשלם הוא 1200 ש"ח. בזמנו הייתי בת 24 - נתתי להורי עזרה לעסק שלהם דרך חשבון בנק שפתחתי והוריי הם אלו שניהלו את השיקים- שכמובן החלו לחזור ... ללא ידיעתי . מעולם לא היה לי עסק- ואין לי שום היכרות עם הנושים. מאז נישאתי ונולדו לי שני ילדים.. והעניין כולו הפך לנטל נפשי כבד מאוד. מהי הדרך הטובה ביותר לפתור את המצב הזה. יש לציין שאין לי כל נכסים. אני ואישי שכירים וגרים בבית שניתן לנו ע"י הורי בעלי. אין ברצוני לסחוב את המצב הזה ללא קץ - מאחר והחוב תופח..

    • אפשרות סבירה ביותר
      טננבאום | 04/10/2008 20:58

      כדאי לך לשקול הליכי פשיטת רגל

      • פשיטת רגל
        הדס | 04/10/2008 21:11

        חשבתי שרק אם יש לך עסק ניתן לפשוט רגל.. מה הם ההליכים ומה היתרונות.חסרונות שבעניין - יש לציין שאני עובדת בחברה דיי ידועה- ודיי הסתרתי את ה"בושה" הזו שנוצרה שלא באשמתי כמעט מכל הסובבים אותי ..

        • הליך פשיטת רגל
          עו"ד שווץ איתן | 04/10/2008 21:28

          ראשית, גם חייב שלא היה לו עסק, רשאי לפנות להליך פשיטת רגל. הגדרת חייב בחוק היא "אדם שמלאו לו 18" ועומד ביתר התנאים שבפקודת פשיטת רגל. החוק רוצה לאפשר לאנשים שהסתבכו בחובות, לקבל הפטר מהחובות ולפתוח דף חדש בחיים. לגבי הבושה, זה עניין סובייקטיבי, ויש לבחור האם תחושת הבושה שבהליך גוברת על הבושה וההגבלות של להיות חייב בתיקי הוצאה לפועל לכל החיים. ניתן לפנות לייעוץ אישי דרך פורום ההוצאה לפועל.

          • שאלות אחרונות ביותר
            הדס | 04/10/2008 21:54

            יש לציין ששני הוריי מעבר לכך שסבכו אותי מן הסתם הסתבכו בעצמם- והיום הם לאחר הפטר לאחר שנים אורכות ומייגעות. ואני נותרתי באותו המצב..תהליך פשיטת רגל לא מתאים- גם בגלל הבן זוג... האם יש דרך אחרת?? וגם המלצה לעו"ד...

            • אלטרנטיבה להליכי פשיטת רגל
              עו"ד שווץ איתן | 05/10/2008 19:37

              הדרך היחידה למחוק חובות שלא באמצעות פנייה להליכי פשיטת רגל, היא להגיע להסדר מול כל הזוכים בתיקי ההוצאה לפועל. בהסדרי חובות שכאלו, ניתן לנהל משא ומתן מול הזוכים בתיקי ההוצאה לפועל, על מנת לסלק את החובות באמצעות תשלום של סכום כסף במזומן. ניהול משא ומתן עם הזוכים בדרך מסודרת, ועריכת הסכמים שיביאו לסילוק סופי של החובות, יכולים להיות פתרון טוב במקום פנייה להליכי פשיטת רגל. כל עורך דין בעל נסיון אשר עוסק בתחום הוצאה לפועל או בדיני פשיטת רגל, יוכל לשרת אותך על הצד הטוב ביותר בהתאם לצרכייך.