אין חובה להודיע לנושה בטרם פנייה להליכי פשיטת רגל

  • פשיטת רגל
    מיקה | 03/09/2008 17:14

    שלום זו שאלה מאד דחופה.אני לפני הגשת מסמכים לפשיטת רגל.שאלתי היא האם בנק אשר אני חייבת לו כסף ועדיין לא פנה לתביעה משפטית אך קבעו לי להגיע אליהם להסדר תשלומים האם עלי להודיע להם שאני עומדת להגיש מסמכים לפשיטת הרגל והם יהיהו מוכנסים במסמכי החובות או לא להגיע כלל לפגישה ולחכות לראת מה יעשו?חשובה לי מאד תשובה זו כי יש גם גורם פרטי אשר אני חיבת לו כסף עקב פסק דין של שופט וגם אותו אני מכניסה ברשימת החובות.האם גם לו עלי להודיע לעל ההליך אשר אני הולכת לעשות.אני כבר לפני סיום הכנת כל המיסמכים.

    • אין חובה להודיע לנושה בטרם פנייה להליכי פשיטת רגל  לת
      עו"ד שווץ איתן | 03/09/2008 18:08

      • פשיטת רגל
        מיקה | 03/09/2008 19:12

        תודה על תשובתך.אך שאלתי עוד שאלה באם לא קשה לענות...גם במקרה שכדיין לא ניפתחו שום הליכים נגדי והיכנסתי את הנושה לרשימת החובות האם גם אז ין עלי להודיע לו על צעדי והאם לא ללכת לפגישה עם הבנק(הנושה)ופשוט להגיש את המיסמכים?

        • פשיטת רגל
          עו"ד שווץ איתן | 04/09/2008 20:25

          חובתך בהגשת בקשת פשיטת הרגל, לפרט את כל החובות שנוצרו נכון ליום הגשת הבקשה, גם אם טרם ננקטו מצד נושים כלשהם, הליכים משפטיים לגביית החובות. לפיכך, אין צורך לפנות לבנק בטרם הגשת הבקשה לפשיטת רגל מאחר שלאחר הגשת הבקשה לפשיטת רגל ומתן צו הכינוס, תפורסם הודעה על מתן צו הכינוס, בעיתון וברשומות, וכן, סביר שבית המשפט יטיל עלייך ו/או על הכונס הרשמי, להודיע לנושים על צו הכינוס. הליך פשיטת הרגל הינו הליך מורכב וכדאי להיות מיוצגת על ידי עורך דין המתמחה בתחום. ניתן לפנות ליעוץ אישי דרך פורום ההוצאה לפועל ונשתדל לסייע.