חוזה מול מספר שותפים

  • חוזה שכירות לשותפים - אחד לכולם או לכוד?
    יואל | 09/09/2009 13:03

    שלום, אני בעל דירה וברציני להשכיר אותה לשותפים. עלתה השאלה האם לעשות חוזה שכירות דירה לכל השותפים יחד או חוזה לכל שותף לכוד. אני העדפתי חוזה יחיד. אך אחד הבעיות היא שכל שותף מעוניין להיכנס בתאריך אחר. מה ההיתרונות והחסרונות של כל אפשרות? מה כדאי / מקובל לעשות במקרה כזה? תודה

    • חוזה מול מספר שותפים
      עו"ד אפי אהרונוב | 10/09/2009 08:37

      בוקר טוב יואל, למען הסדר הטוב ובכדי למנוע בלבול עקב השוני במועדים כדאי להחתים כל אחד על מסמך נכתב. ניתן לערוך את המסמכים הנפרדים בהתייחס לכך שקיימים שוכרים נוספים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • חוזה מול מספר שותפים
        יואל | 10/09/2009 11:06

        יש חסרונות במסמך נפרד לכל אחד? מה אלי לכתוב בחוזה כדי להדגיש שכל השותפים מחויבים גם יחד אף על פי שזה חוזים נפרדים? יש דוגמא לניסוח כזה שאני יכול להוריד? תודה רבה על העזרה.

        • חוזים נפרדים
          עו"ד אפי אהרונוב | 13/09/2009 00:21

          שבוע טוב יואל, אין בעיה בחוזים נפרדים בתנאי שהם מנוסחים כמו שצריך. כדאי להתיעץ בעניין עם עו"ד המצוי בתחום ולא להסתמך על דוגמאות סטנדרטיות. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים