ביטול חוזה עקב התנהלות המשכיר

  • הפרת חוזה שכירות
    אלכס | 06/09/2009 13:20

    שלום אני גר בדירה שכורה ויש לי חוזה לשנה ללא אפשרות פינוי לפני תום החוזה אלא אם כן אמצא דיירים במקומי. בדירה יש בעיה - מסתור הכביסה שלה הוא מקום חניה קבוע של יונים ואין אפשרות להשתמש בו. העלתי את הבעיה בפני בעל הדירה מספר פעמים, הוא הסכים איתי והבטיח לטפל בה, אך לא עשה דבר. אני מעוניין לפנות את הדירה לפני תום החוזה ומוכן לחפש דיירים אחרים, אך בתנאי שבעל דירה יפתור את בעית מסתור כביסה. האם אני יכול לפנות את הדירה ללא מחליפים לפני תום החוזה אם בעל דירה לא יסדר את מסתור הכביסה? תודה הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>

    • ביטול חוזה עקב התנהלות המשכיר
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/09/2009 10:36

      בוקר טוב אלכס, 'שבירת כלים' באופן של עזיבת הדירה עלולה לעמוד לרעתך באם, בסופו של דבר, העניין יתגלגל לערכאה שיפוטית. בשלב ראשון עדיף לפנות אליו בכתב, רצוי באמצעות עו"ד, ולדרוש ממנו לסדר את העניין תוך ציון ההשלכות האפשריות של המשך התעלמותו מהבעיה, לרבות פנייה יזומה שלך להליך שיפוטי. באם הוא לא ישנה את דרכו, יהיה מקום לבחון צעדים נוספים. אגב, יש גם לבחון מה החוזה בכללותו אומר על סיטואציה כזו, במפורש או בעקיפין. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים