עזיבת מושכר בטרם פקיעת החוזה

  • שבירת חוזה
    נתי | 26/08/2009 12:39

    אני ובעלי גרים מזה שנה וחצי בדירה שכורה. ואנו אמורים להיות בדירה עד אמצע פברואר הקרוב. בעלי הדירה הם בגדול בסדר למעט כל מיני שטיקים שהיו לדוגמא: עברנו חשבון בנק ורצינו להחליף את הצ'קים. הם מצידם טענו כי הם הפקידו את הצ'קים במשמורת ולהוציא אותם יעלה לנו 300 ש". אני ציינתי כי זה שהן הפקידו אותם זה למטרת הנוחות שלהם בלבד ואני לא אמורה לשלם זאת. בעל הדירה צרח עליי ואמר שבשום פנים ואופן לא. הבלגנו, השארנו את החשבון פעיל ואנחנו עושים העברה בנקאית מידי חודש לשם. העניין הוא שאני בהריון והדירה היא בקומה 3 ללא מעלית וקשה אז התחלנו לחפש דירה אחרת. עפ"י החוזה רשום שבמידה ונרצה להפר אותו נצטרך ליידע מראש ובכתב (לא רשום זמן הודעה) ולשלם את הייתרה אלא אם כן נמצא דייר חלופי שייכנס בתאים שלנו. בקיצור, החלטנו לחפש דירה בטווח של חודש, חודש וחצי מראש וכשנחתום על החוזה ניידע אותם ונחפש דייר חלופי, העניין הוא שאני קצת חוששת מהם, שמא יקשו עלינו או יבקשו שנשלם שוב עבור הצ'קים שהם מוציאים (האם עליי לשלם את העמלה עבורם?) או שישחקו על העניין שלא הודענו מספיק זמן מראש (האם מותר לנו,לבטל את הצ'יקם?) או שלא יקבלו אף אחד מהדיירים שנחפש. בקיצור מה כדאי לעשות? האם עלינו להודיע על כוונתינו בטרם חתימה על חוזה חדש? בקיצור לא יודעת למה, אני חוששת מהם. לא מזמן היה פיצוץ בבניין באחד מהצינורות. אז מי שמייצג את הוועד פנה אלינו שניידע את בעל הדירה כי עליו לשלם. יצרנו עימו קשר והוא אמר שכל מה שקשור להשבחת הנכס, הם משלמים וכל השאר אנחנו. אמרתי לו שזה בללאי של הבניין ואני לא גרמתי לפיצוץ ואפילו הוועד אמרה שישלם. הוא ציין כי ישוחח איתה. לאחר יומיים היא אמרה שהם שוחחו איתה ונאמר לה שאנחנו צריכים לשלם ובעלי הדירה ידברו איתנו. אמרתי לה שאני מחכה שהם ידברו איתנו. בעניין זה, אני לא מתכוונת לוותר כי זה לא אשמתינו וזה ללא ספק צריך להיות עליהם! בקיצור יש לי הרבה שאלות. אודה מראש לתשובות.

    • עזיבת מושכר בטרם פקיעת החוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 26/08/2009 22:11

      ערב טוב נתי, שאלת מספר רב של שאלות ואתייחס כעת לשאלה המרכזית. ראשית יש לבחון את נוסח החוזה ביניכם על-מנת לדעת מה הוא אומר ולמה הוא מחייב אתכם. אם אין הוא מאפשר לכם לסיים את תקופת השכירות מוקדם משסוכם - עליכם לעמוד בכך. אני מבין מדבריך שהחוזה מטיל עליכם לשלם את שכר הדירה גם אם אתם עוזבים את הדירה עד שיימצא דייר חלופי. כלומר, אם תמתינו עד שתמצאו דירה חלופית אתם עלולים שלא למצוא שוכר חלופי מיידית ותיאלצו לשאת בתשלום שכר הדירה עד שיימצא שוכר כזה. מצד שני, אם תמצאו שוכר חלופי לפני שתמצאו דירה יתכן ותיאלצו להתפנות לפני שיהיה לכם לאן - לכן, יש לבחון את הסיכוי למצוא שוכר חלופי או דירה אחרת בשבילכם בכדי לקבל החלטה מושכלת. המשכיר יכול להתנגד לשוכר חלופי אך היה והוא מתנגד באופן שיטתי לכל שוכר חלופי פוטנציאלי, יש דרכים משפטיות להתמודד עם זה. כמו כן ניתן לנסות ולהביא שוכר משנה שישלם לכם את שכר הדירה ואתם תשלמו לבעל הבית, אשר רשאי להתנגד להבאת שוכר משנה רק מטעמים סבירים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום חוזים

      • תודה רבה על תשובתך!!!!!
        נתי | 27/08/2009 09:42

        נמשיך לחפש וכשנמצא משהו רלוונטי (לעוד כחודש) ניידע אותם וכך יהיה לנו זמן למצוא דייר חלופי. תודה רבה.