פינוי מוקדם מדריה שכורה, לפי החוזה

  • קיצור תקופת השכירות על ידי המשכיר
    אסף אייל | 31/07/2009 06:03

    שלום לי ולחברתי יש בעיה בעל הדירה שלנו הורה לנו לפנות את המושכר תוך 60 יום כפי שהחוזה מתיר לו לעשות כך (בסעיף רשום "המשכיר רשאי לקצר את תקופת השכירות בתנאי שיוגיע על כך לפחות חודשיים מראש למשכיר, קיצור תקופת השכירות לא גורעת מכל התחייבות זו או אחרת של השוכר המפורטות בחוזה זה" תודה מראש אני וחברתי פינינו את הדירה תוך חודש ועכשיו בעל הדירה תובע מאיתנו לשלם לו שכר דירה על חודש נוסף מכיוון שהוא לא מצא דייר מחליף

    • פינוי מוקדם מדריה שכורה, לפי החוזה
      עו"ד צורי דוד | 01/08/2009 05:26

      האם המשכיר נתן לכם את ההוראה לפנות בכתב ? אם כן, וההוראה מנוסחת כפי שכתבת "תוך 60 יום" אז הוא לא יכול לבוא אליכם בשום טענה היות ואתם פינתם בתוך 60 יום, תוך 60 יום כולל גם 30 יום. אבל אם הוא הורה לכם לפנות בעוד 60 יום ואתם פיניתם את המושכר על דעת עצמכם לאחר 30 יום ומבלי לתת לו הודעה מתאימה, אז הוא זכאי ככול הנראה לפיצוי כלשהו על החודש החסר. מומלץ לבדוק את החוזה, כדי לגלות מהןם בדיוק התנאים והזכויות במקרה כזה.