דיני חוזים - דייר חלופי

  • סיום חוזה שכירות - מציאת דייר חלופי
    שלום | 28/03/2009 23:14

    אנו שוכרים דירה ומעוניינים לסיים את חוזה השכירות. בחוזה השכירות כתוב שתנאי לסיום השכירות בטרם המועד לסיומה הנו מציאת דייר חלופי לשביעות רצון המשכיר. אנו הודענו למשכיר על רצוננו בסיום השכירות והתחלנו בחיפוש שוכר חלופי. המשכיר הודיע שברצונו להעלות את תשלום השכירות ב-15% וייתכן שיגיע להסדר עם השוכר החלופי לתשלום נמוך יותר בתהליך של מו"מ ביניהם. שוכר חלופי שהגיע לפגישה עם המשכיר ונראה שהיה לשביעות רצונו לא הגיע עם המשכיר לפשרה על סכום השכירות, מאחר והמשכיר ביקש סכום גבוה מדי לטעמו של השוכר החלופי, אך השוכר החלופי הסכים לשלם סכום נמוך יותר אך עדיין גבוה מסכום השכירות שאנו משלמים כיום. מצב זה הותיר אותנו ללא שוכר חלופי. שאלתנו היא - האם המשכיר יכול להעלות את גובה השכירות לשוכר החלופי על מנת לשחרר אותנו מהחוזה ביננו, על אף שהחוזה שותק בעניין כניסת השוכר החלופי לתנאי החוזה שלנו? או שמקובל וסביר לפי החוק/הפסיקה למצוא שוכר חלופי בתנאי החוזה שלנו כך שהמשכיר לא נפגע. והאם יש למשכיר הדרור להעלות את סכום השכירות בכל סכום בו הוא חפץ, והאם יש סבירות בהעלאה של 15%? תודה מראש

    • דיני חוזים - דייר חלופי
      עו"ד צורי דוד | 30/03/2009 14:57

      התנאי לענין מציאת דייר חלופי הוא שכל תנאי החוזה נשארים כשהיו. והמשכיר אינו רשאי להעלות את דמי השכירות. אם הוא מעוניין להעלות את דמי השכירות אז שישחרר אתכם מהחוזה ואז יעשה מה שהוא רוצה.

      • מה קורה לאחר התק שנותרה לסיום ההסכם
        דורה | 28/07/2023 14:29

        האם משכיר יכול להוסיף להסכם קנס בסך 5000 שח גם במידה והשוכר מוצא מוצא שוכר חלופי? והאם הוא יכול להאריך את תק השכירות לשנתיים כשבחוזה של השוכר הראשוני השכירות הייתה לשנה . זא אלו תנאים שהוסיף משכיר לחוזה כשהשוכר מצא לו שוכר חליפי נראה שהמשכיר עושה לו חיים לא קלים ומעין מעניש אותו שכן מדובר בסטודנטים שהתנאים האלה דרקונים בשבילם . והדירה מלכתחילה מושכרת לסטודנטים וכל שוכר שמגיע ורוצה לחתום נבהל. התנאים שהמשכיר הוסיף . אשמח לתשובתך תודה רבה