חוזה הלוואה

  • הלוואה ללא חוזה בכתב
    ליה | 24/03/2009 15:11

    שלום רב, הלוויתי לחברה כ- 25,000 ש"ח לפני כשנתיים. אמרתי לה אז שתחזיר לי כשתוכל. היא ניתקה איתי קשר, ומאז לא קיבלתי את הכסף בחזרה, למרות שפניתי אליה וביקשתי. היא טוענת שאמרתי לה שתחזיר לי כשתוכל - והיא לא יכולה. האם תביעה במקרה כזה היא אפשרית? האם יש זמן מקסימלי להחזרת הלוואה? תודה רבה, ליה

    • חוזה הלוואה
      עו"ד צורי דוד | 26/03/2009 08:46

      אין זמן מקסימלי להלוואה, אבל ככל שהוסכם שמדובר בהלוואה ולא במתנה אז יש להחזיר את ההלוואה בשלב כלשהו. המלצה שלי להקליט שיחה עם החברה, בה היא תודה הקיומה של ההלוואה ובכך שהיא התחייבה להחזיר כשתוכל. לאחר שתהיה בידייך הוכחה זו, את יכולה לתבוע אותה ולהשאיר לביהמ"ש לקבוע את תנאי ההחזר שיראו סבירים בעיני ביהמ"ש.