הגבלת עיסוק

  • סעיף בחוזה שאוסר לעבוד - האם חוקי?
    דנה | 21/03/2009 23:54

    אני שוקלת האם לנסות להתקבל למסלול הישיר לדוקטורט שמציעה אוניברסיטת בר-אילן. מה שמרתיע אותי הוא דרישות החוזה, שיפורטו להלן. בחוזה מתחייבת האוניברסיטה לספק מלגה קבועה, על בסיס תשלום חודשי, במשך 4 שנים. הסטודנט, מבחינתו, מתחייב לשני דברים: 1) להשלים את עבודת הדוקטורט תוך 4 שנים. 2) לא לעבוד בשום מסגרת שהיא באותן 4 שנים. במקרה של הפרה של אחד מהסעיפים הנ"ל, הסטודנט יפסיק לקבל את המלגה וידרש להחזיר את כל הכספים שכבר קיבל. הסעיף השני הוא שמטריד אותי במיוחד, כיוון שהמלגה לא גבוהה. אני גם לא מבינה כיצד הוא אפשרי. נראה לי סביר לדרוש לקבל מוצר (עבודת הדוקטורט) תמורת תשלום, אבל האם אפשר לאלץ אדם לא לעבוד בזמנו החופשי? בקיצור, מה שאני שואלת הוא: האם לסעיף הזה שבו הסטודנט נדרש שלא לעבוד בשום מקום במשך 4 שנים יש תוקף חוקי? תודה, דנה.

    • הגבלת עיסוק
      עו"ד יפת תומר | 22/03/2009 13:13

      זהו פורום חוזים. שאלתך נוגעת לתחום הגבלת העיסוק ומתאימה לפורום דיני עבודה. אנא פני לשם. בהצלחה.