דיני חוזים - כניסת משכיר למושכר

  • החלפת מנעול הדירה שכורה
    ורד | 14/03/2009 16:04

    אני בעלת דירה בת"א ,,הדיירת פינתה לחלוטין את הדירה לפני חודש כשהחוזה לדירה מסתיים בסוף החודש הזה 31/3/09 אני הגעתי לדירה לפני 10 ימים והדירה היתה במצב תחזוקתי נוראי:תריסים שבורים,מקרר שבור,אסלה שבורה ארון שבור ועוד נזקים חמורים נוספים,התחלתי לנקות את הדירה ולארגן אותה להשכרה לדייר חדש. אתמול התקשרה הדירת וטענה שהחוזה מסתיים רק בסוף החודש ושפרצתי לה לדירה והיא הלכה למשטרה והתלוננה על פלישה והמשטרה אמרה לה להחליף את המנעול של הדירה היא החליפה את המנעול ללא ידיעתי וכמובן ללא הסכמתי. שאלתי היא האם מותר לה לעשות את זה?האם מותר לי להיכנס לדירה ללא השוכרת והאם זה שהיא עזבה ופינתה את כול הדברים שלה זה אומר שהיא עזבה את המקום ומותר לי להיכנס ולנקות ולהכין את הדירה לשוכר נוסף?

    • דיני חוזים - כניסת משכיר למושכר
      עו"ד צורי דוד | 14/03/2009 16:36

      כניסת משכיר למושכר, לכל אורך תקופת השכירות, היא בתיאום עם השוכר. לכך שהשוכרת עזבה את הדירה ופינתה אותה לפני מועד תום השכירות, אין כל משמעות, במשך כל התקופה עליה היא משלמת הדירה היא ברשותה ולמשכירה אין שום זכות להכנס לדירה ללא תיאום מראש עם השוכרת ובטח שלא לבצע בדירה עבודה כלשהי.

      • שאלה נוספת
        ורד | 14/03/2009 16:46

        תודה על תשובתך המהירה,האם השוכרת רשאית להחליף מנעול ללא רשות בעלת הדירה?והאם יש לשוכרת עילה לתביעה משפטית?

        • דיני חוזים - המשך
          עו"ד צורי דוד | 14/03/2009 16:53

          החלפת המנעול בנסיבות המתוארות היא סבירה לדעתי. לגבי עילת תביעה, אני לא בטוח, אבל בהחלט תהיה לה עילת הגנה טובה מול תביעה שלך בגין הנזקים בדירה.