פינוי מושכר בגלל הפרת חוזה קיימת או צפויה

  • הפרת חוזה מצד המשכיר
    מירית | 13/03/2009 04:08

    שלם רב לכם אני בחודש דצמבר 08 השכרתי דירה בת 4 חדרים מרוהטת קומפלט עם אופציה לעוד שנה דירה שגרתי בה עם בעלי וילדי מכוון שקיבלנו אזרחות אירופאית ניסינו את מזלנו בחו"ל אך מכוון שנכנסתי להריון ואני נושאת ברחמי 3 עוברים וסמוכים אליי עוד 3 ילדים החלטנו לחזור לישראל מכיון שלא אושרו לנו כל התנאים הסוציאלים בחו"ל. על כן כשהגעתי לישראל לא פיניתי את הדיירת פשוט שכרתי דירה קטנה יותר ואני מחכה שהשנה תסתיים (דצמ' 09) לפני מס' ימים לתומי הודעתי לדיירת 9 חודשים לפני הזמן כי איני חוזרת לחו"ל ואיני מעוניינת בהמשך האופציה הדיירת ביצעה שינויים בדירה ללא הסכמתי רשתות ותריסים אך אינה מוכנה לפנות את המושכר בסוף השנה בעקבות אותם שינויים ובנוסך לכך שיש לה אופציה ברצוני לדעת האם יש ל אפשרות להפר חוזה באמצע השנה או לפחות לקבל החלטה מבית משפט לבטול האופציה לאלתר מכיוון שבתחילת שנה הבאה אין לי איפה לגור עם 6 ילדים השוכרים כיום מאיימים כי אם אפנה לבית משפט בשבוע האחרון של הפינויי במידה ויהיה יפגעו ברכושי למרות שיש לי נספח נוסף כי הם חתומים שהם אחראים לתקינותם ושלמותם של המוצרים אך אין לי צ'ק או שטר חוב מכיוון שהאמנתי שהם אנשים אמינים כך בכל אופן הם שידרו אני זקוקה לתגובתכם בהקדם אים ניתן לקבוע פגישה במידה וניתן לעשות משהו בהקדם האפשרי. תודה רבה

    • פינוי מושכר בגלל הפרת חוזה קיימת או צפויה
      עו"ד צורי דוד | 14/03/2009 16:46

      כיום ניתן לפתוח הליך בביהמ"ש לפינוי מושכר מבלי לצרף את הנושא הכספי (שאותו ניתן לתבוע אח"כ בנפרד) כדי לקבל את צו הפינוי מהר. היות ונעשתה פגיעה במושכר, יש בכך הפרה. יש לבדוק בחוזה את נושא ההפרה היסודית הרשומה בחוזה. אבל בעקרון עצם ההודעה שאין בכוונתם לפנות די בה כדי לפתוח בהליך. לגבי האופציה, די בהפרה המתוארת כדי לשלול את האופציה.

    • הפרת חוזה
      מירית | 20/03/2009 18:24

      עו"ד צורי תודה רבה על התייחסוך המהירה אך אני מעוניינת ביעוץ אישי יותר וקמה שיותר מהר אשמח אם תוכל ליצור עימי קשר במייל או בנייד 0526388751/2 מיכאל בעלי או מירית רציתי לדעת דבר נוסף האם ניתן לבצע דיון באופן חד צדדי ולקבל החלטה שלא בפניו על מנת שלא יגרם נזק למושכר ולאחר מכאן נדאג לפינויו מהמושכר. הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>