שיק ללא ציון שם נפרע

  • עזיבת דירה עקב ליקויים
    שוליץ | 12/03/2009 10:04

    תודה רבה על תשובתך.שאלה נוספת:בעלת הדירה ביקשה להשיאר את 2 הצ'קים האחרונים ללא שם מאחר והיא לא רצתה לשלם מס הכנסה.איך אוכל להבטיח שהיא לא תעביר אותם ?האם גם אותם אפשר לבטל?האם ניתן לתבוע אותה להחזרת הצ'קים ושטר חוב בבית משפט לתביעות קטנות ?נותרו בידה 8 צ'קים על ס"ך 6000 ש"ח כל אחד.כאמור 2 מהם ללא שם אך עם סכום.תודה מראש.

    • שיק ללא ציון שם נפרע
      עו"ד יפת תומר | 12/03/2009 11:11

      לצערי, התשובה היא שלילית. שיק שניתן ללא ציון הנפרע ניתן לסיחור ולהעברה לצד שלישי ואין לך כל יכולת להשפיע על כך.

      • תודה  לת
        שוליץ | 12/03/2009 15:59

    • תוספת
      עו"ד צורי דוד | 12/03/2009 16:51

      מסכים עם דברי חברי, עו"ד יפת, אך יש לי הערה משלימה לנסיבות שלך. עליך לתבוע את החזרת כל השיקים ו/או שווים, גם אם הם ניתנו עם שם ולמוטב בלבד וגם אם הם ניתנו על החלק (ללא ציון פרטים). היות והוראת ביטול לבנק אינה מבטלת את תוקפם של שיקים היא רק מונעת את פרעונם דרך הבנק (עדיין יהיה ניתן להגישם בהוצל"פ). בתביעה אתה יכול לדרוש החזר כספי בעבור כל שיק שלא יוחזר לידיך ולא משנה מאיזו סיבה, כולל ובמיוחד אם הוא כבר סוחר לאדם אחר.

      • האם אפשר לתבוע בבית משפט לתביות קטנות ?  לת
        שוליץ | 12/03/2009 19:31

        • האם אפשר לתבוע לתביעות קטנות?
          שוליץ | 12/03/2009 19:37

          2 צ'קים הפתוחים הם על ס"ך 6000 אלף כל אחד .יש בידה עוד 6 צ'קים למוטב בלבד כל אחד על ס"ך 6000 ש"ח. האם ניתן לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות החזרת כל הצ'קים +הוצאות +סבל?

          • לא, זה חורג מהסמכות של קטנות
            עו"ד צורי דוד | 12/03/2009 23:54

            הסמכות של תביעות קטנות היא עד 30,000 ש"ח והסכום של כל השיקים שאתה מתאר הוא 48,000 ש"ח, ז"א שהסמכות היא לבימ"ש שלום. אם מוסיפים לסכום השיקים גם הוצאות וסבל של יותר מ2,000 ש"ח, אז זו תהיה תביעה בסדר דין רגיל.

            • תודה  לת
              שוליץ | 13/03/2009 14:18