דיני חוזים - סיום הסכם שכירות

  • העלאת שכום השכירות
    מיטל | 12/02/2009 11:51

    אני גרה בדירה שהיתה שייכת לבעלת הבית-היא בנתה על הדירה (שהיתה שייכת להורים שלה) ובנתה מעל הבית. אין לה טופס 4 ואני משלמת 2900 ש"ח כולל ארנונה-שאין לי מושג אם היא בכלל משלמת ארנונה. החוזה אמור להסתיים ב-30/4/09, והחוזה הוא לא חוזה סטנדרטי אלא כמה משפטים שכתבנו ולא מצויין בו הודעה מראש. כל החיבורים של המים והחשמל לטעמי מחוברים ב"קומבינה", שמנו לב הרבה פעמים שפתאום השעון חשמל מסתובב בצורה מוגזמת וכן הלאה. אני בהריון בחודש 8 ויש לי ילדה בת 4, בעלת הבית הודיעה לנו שהיא מעלה את השכירות בצורה משמעותית ומוגזמת שאין באפשרותי לעמוד בה. בינתיים לא מצאנו דירה אחרת ואין לי כ"כ אפשרות לארוז ולעבור לאור המצב הנוכחי. מדובר באישה קרה שלא מתחשבת בכלום- אנחנו זוג צעיר שקט ואף פעם לא איחרנו בתשלומים. רציתי לדעת גם אם אני מחויבת לה בהודעה מראש והפוך, במידה וזה לא כתוב בחוזה- ומה קורה אם אני עוזבת לפני ללא הודעה מראש כי היא לא מוכנה לדבר איתנו והבהירה לשכנה שצרות של אחרים לא מעניינות אותה ושהיא דואגת רק לעצמה. חשוב לציין גם שוויתרתי על הנחות בארנונה שמגיעות לי מהמועצה בגלל שאני סטודנטית-כדי שהיא לא תסתבך עם הארנונה והטופס 4. אני צריכה תשובה דחוף!!!!!!!!!!!!!! תודה

    • דיני חוזים - סיום הסכם שכירות
      עו"ד יפת תומר | 15/02/2009 11:13

      לפי התיאור שלך אין בינכם כל הסכם מחייב ולפיכך אינך מחוייבת בהודעה מקודמת כל שהיא. יחד עם זאת, למניעת כל ספק וכאפשרות למניעת מחלוקת עתידית, עם מציאת דירה מומלץ להודיע בכתב על עזיבת הנכס. בהצלחה.

    • דיני חוזים - העלאת דמי שכירות
      עו"ד צורי דוד | 15/02/2009 11:29

      בתום החוזה המשכיר רשאי להעלות את דמי השכירות כרצונו. אם לא הוסכם על הודעות מראש, אז אין חובה להודיע. למיטב הבנתי את מחוייבת בדמי השכירות עד לסוף תקופת השכירות. כל העניינים של ארנונה, מים טופס 4 וכדו' אינם קשורים לענין השכירות, למעט אם הוצג לכם מצג שווא לגבי הדברים, כגון אמרה לפי חתימת החוזה שאתם תרשמו בעיריה כדיירים (דבר שהיה מאפשר לך את ההנחה בארנונה) ולאחר החוזה לא איפשרה זאת. לדרוש ממנה התחשבות זה נכון וצודק מבחינה מוסרית, אבל לפי החוק היא אינה חייבת להתחשב במצבך.