דיני חוזים - תשתית גז

  • הסכם שכירות - חוק החוזים , חלק כללי , 1973.
    יגאל | 09/02/2009 19:39

    שלום רב כבודו, בנוגע לחוזה שכירות שבו לא קבוע סעיף לגבי החזקת המבנה והספקת שירותיים בסיסיים. במידה והשוכר גר בדירה שבה המשכיר ניתק תשתית גז בישול, ואינו מסכים להתקינו!!! לאחר מספר פניות המשכיר נוהג באופן לא ראוי. לא מוכן להיענות לבקשת השוכר בעניין תשתית הגז. זוהי דרישה בסיסית המשתעמעת לחוזים מן הסוג. האם ראוי שהחיל הודעה למשכיר בסעי 27 (א) ואז 28 (א) ו- 29. השאלה היא כי השוכרת מתגוררת בדירה שכורה וסובלת רבות לדבריה ללא אוכל חם וגם ילדיה. כפי שאני מסיק מסקנה , לכאורה המשכיר פועל שלא בתום לב ומנסה לגרום לשוכרת להפר חוזה, אך עצמו הפר אותו!!! מה ניתן לעשות באופן מיידי על מנת לשנות את המצב, על פי הדין הראוי מה הייתה מציעה? השוכרת היא קשישה ולא מעוניינת לעבור לדירה אחרת בשל חוסר אמצעים לכך, ותשלום שכר דירה שבוצע מראש. בבקשה חשוב לי לדייק ובמעשי בעניין זה!!? ענייני הערכאות זהו שלב שיניוני לא נראה לי שפניה לערכאה תקצר ההמתנה ותחסוך בשלב זה סבל!

    • דיני חוזים - תשתית גז
      עו"ד צורי דוד | 09/02/2009 22:17

      כבר נתקלתי מספר פעמים בסיטואציה שכזו, כנראה בגלל בדיקות הגז שספקיות הגז עושות, בעלי הבתים שהתשתית אצלהם פגומה מעדיפים לסגור אותה על פני לתקן אותה. למרות כל הטיעונים המשפטיים האפשריים, הפתרון הפשוט והזול ביותר הוא לקנות כיריים חשמליות ולהמשיך בחיים. אפשר להסתדר נהדר עם כיריים חשמליות (מנסיון אישי) ויש כאלה באיכות סבירה ביותר במחירים ממש לא גבוהים.

      • הסכם
        יגאל | 09/02/2009 22:23

        זאת הבעיה שבדיקות למינהן והתשתית וכו עלתה לשוכרת כסף והצעתי לה א הפתרון הפשוט היא לא רוצה. היא מתעקשת. שמע הרי גז זול יותר ולמשפחה ברוכה ילדים יש בזה חסכון! השאלה האם אתה מצדיק את דרי הביטול שלי?

        • הכל יחסי
          עו"ד צורי דוד | 09/02/2009 22:29

          להיות צודק משפטית לא שווה כלום מחוץ לביהמ"ש, כך שאם אין נכונות ללכת לביהמ"ש אז אתה יכול להיות הכי צודק משפטית וזה לא יועיל לך במאום. ללכת לבימ"ש עולה הרבה יותר מכיריים חשמליות והעלויות של השימוש בהם במשך שנה (עד סוף השכירות). למה היא שילמה על בדיקה שנעשית חינם ע"י ספקית הגז ? מה הסיפור שמסתתר מאחורי הבעיה עם הגז ?

          • עובדות
            יגאל | 09/02/2009 22:32

            היא שילמה עבור תיקון והחלפה של התשתית כולה!!! ובעל הדירה עושה לה בכוונה לדבריה לא מאשר לחברה לפתוח לה גז. היא ביקשה ממנו החזר. כל הכייס הזה במסגרת הקליניקה.

            • חוזים - המשך
              עו"ד צורי דוד | 09/02/2009 23:45

              אם חוזה השכירות שלה הוא סטנדרטי, אז היא היתה צריכה את הסכמת המשכיר לתיקון תשתית הגז. אם היא לא ביקשה את הסכמתו והיא דורשת ממנו החזר על הוצאותיה, אז הצדק לא בצד שלה. היא פונה לסיוע המשפטי שלכם כי אין לה כסף, אבל לשים את כספה על קרן הצבי לביצוע תיקונים במושכר ללא הסכמת המשכיר, זה היה בסדר ? לא כל אחד שמציג סיפור קורע לב, הוא גם תם לב. לי נשמע שהיא פשוט רוצה שהכל יתרחש לפי רצונה, הרי היא היתה צריכה לפנות למשכיר שיתקן ואם לא רצה אז היתה צריכה לחפש את הפתרון הזול ולא ללכת ישר על הפתרון היקר ובניגוד לרצונו של המשכיר. ואני חוזר ומדגיש, יתכן מאד ש"קייס" משפטי יש לה, אבל ללכת לבימ"ש זה יקר (במידה והיא גם רוצה לקבל ייצוג משפטי ראוי - אלא אם היא רוצה קודם לחסוך ואח"כ להתלונן).