קיום חוזה בתום לב

  • חוזה שכירות
    מיכל | 08/02/2009 20:25

    השכרתי את דירתי לשנה עם אפשרות לפנות את הדייר לאחר חצי שנה , כשהשוכר אף ציין בחוזה שיעזוב כשאבקש , גם אם יעברו רק 3 חודשי שכירות . בע"פ הבטחתי לשוכר שלא אמכור או אבקש שיעזוב לפני שתסתיים השנה וכעת נותרו שני חודשי שכירות . לציין , שהשכ"ד נמוך מאוד ואני מפסידה כספים רבים . מבקשת לשאול , האם יכולה להעלות את שכ"ד של המחצית השנייה של שנת השכירות (או רק של החודשיים האחרונים), האם יש הגבלה לגבי התוספת? החוזה כמובן ללא אופציה ובכל זאת האם אני מחוייבת משפטית להודיע לשוכר בכתב על סיום החוזה (אם כן ,אזי כמה זמן מראש)? תודה רבה על העזרה .

    • קיום חוזה בתום לב
      עו"ד צורי דוד | 09/02/2009 09:56

      אין זו זכותך להעלות את דמי השכירות מעבר לרשום בחוזה במשך כל תקופת החוזה. בקשה מהשוכר לפנות רק בגלל הרצון להעלות את דמי השכירות, היא פעולה בחוסר תום לב ואין בטעות בכדאיות העסקה, כדי להצדיק מהלך כזה. אםם את רוצה את יכולה לדרוש פינוי לפי הזכות המוקנית לך בחוזה ולמצוא לך דייר אחר עימו תפתחי דף חדש בו תהיי חופשיה לדרוש איזה שכ"ד שאת רוצה.

      • חוזה שכירות
        מיכל | 09/02/2009 11:19

        לא הסברתי את עצמי כמו שצריך. בחוזה אני מחוייבת לשוכר לחצי שנה ובע"פ התחייבתי לשנה. ההתחיבות לשנה היתה על אי "פינוי" ולא על השכ"ד. האם במקרה זה אני יכולה להעלות את שכ"ד? תודה לך

        • המשך
          עו"ד צורי דוד | 09/02/2009 22:20

          אם אין חוזה לגבי החצי השני של השנה, אז את בהחלט יכולה להודיע לו שאם הוא מעוניין לחתום איתך על חוזה ולהמשיך לגור בדירה, אז שכה"ד יעלה. את חופשייה לדרוש מה שאת רוצה, זה למעשה מו"מ חדש.

          • עוד שאלה אחת
            מיכל | 10/02/2009 08:43

            עוד חודשיים מסתיים החוזה . האם חוקי לבקש עבור 4 החודשים שעברו ועבור החודשיים הבאים , שכ"ד גבוה יותר ? תודה .. גם על הסבלנות הרבה..