דיני חוזים - חלוקת החיובים בין המשכיר לשוכר

  • חוק מקרקעין
    רינת | 08/02/2009 19:33

    שלום רב, אני אמורה לחתום על חידוש חוזה שכירות לדירה בתור שוכרת. המשכיר הכניס סעיף הלקוח מחוק המקרקעין פרק ו' 1 לו' " השוכר מצהיר כי ידוע לו שהמושכר מהווה דירה בבית משותף...מכח הסכם זה מחוייב בקיום כל אותם חובות המוטלים על בעל דירה בבית משותף ..לרבות שמירת ואחזקת הרכוש המשותף". שאלתי- האם מדובר כאן בחבות של השוכר לשאת למשל בתיקונים ברכוש המשותף,בהוספות ושיפורים של הרכוש המשותף למשל מעלית,דודי שמש,שיפוץ הלובי ועוד או שמא רק בתשלום לועד הבית. אודה לתשובה מהירה רינת

    • דיני חוזים - חלוקת החיובים בין המשכיר לשוכר
      עו"ד צורי דוד | 09/02/2009 09:52

      הנוהג המקובל הוא שהשוכר משלם על ועד הבית וכל הוצאה שקשורה באחזקה השותפת הקשורה בשימוש והמשכיר נושא בתשלומים שעניינם תחזוקה שאינה שותפת (בעיקר ענייני המבנה) ו/או שיפורים למינהם (כגון: הקמת דלת אינטרקום, חידוש הגינה, תיקוני צנרת ביוב משותפת, הקמת גדר שנפלה וכדו'). העברת החיוב בכל החבויות הקשורות בהיותו של הבית בית משותף, אינה סבירה בעיני ולכן הייתי ממליץ לדרוש כי לאחר בפסקה שהוא הכניס יתווסף "ככל שהדבר מתיחס לחובות אגב שימוש ולא עקב בעלות." אבל, יש לשים לב לכך, שרצונו של המשכיר להכניס סעיף כזה הוא אות מבשר רעות, כי צפוי להתעורר ויכוח כל אימת שיהיה צורך לשלם על הוצאה כלשהי. לכן עדיף לנסות ולשכנע אותו שלא להוסיף את הסעיף הזה או לקבוע חלוקה של החבויות מראש בצורה יותר מאוזנת. (זה חלק מהמו"מ)