דיני חוזים - תיקונים במושכר

  • תיקונים במושכר
    אור | 07/02/2009 00:00

    שלום, שוכר אמר לי כשנפגשנו שהוא מבקש שאדאג לסיליקון לכיור בחדר השירותים, שכן הסיליקון קצת התפורר שם (רק לפני שנה, לפני שהוא נכנס למושכר, שמנו סיליקון חדש). לפי החוזה - "השוכר מתחייב לתקן על חשבונו כל נזק, ליקוי או קלקול שייגרמו למושכר במשך כל תקופת השכירות ו/או תקופת האופציה, לפי העניין, למעט נזק, ליקוי או קלקול הנובעים מבלאי רגיל עקב שימוש סביר במושכר, תוך זמן סביר, ולהודיע על ביצוע תיקונים כאמור למשכיר. המשכיר מתחייב לתקן כל ליקוי או קלקול שייגרמו למושכר כתוצאה מבלאי רגיל עקב שימוש סביר במושכר, תוך 10 ימים מהיום שהודיע לו השוכר על ליקוי או קלקול כאמור, בכתב. למרות האמור לעיל, מוסכם בין הצדדים שיש לתקן מיד כל נזק אשר אינו מאפשר מגורים סבירים במושכר, כגון נזילות, רטיבות, תקלות במערכת החשמל, זאת בין שתשלומו חל על המשכיר ובין על השוכר." 1) האם לפי החוזה אני צריך לרוץ למרוח שם סיליקון? 2) האם הודעה בעל פה או ב- SMS נחשבת לצורך ספירת 10 הימים? 3) אם לא פעלתי לתיקון הבלאי הזה תוך 10 ימים וקיבלתי את ההודעה ממנו בעל פה ולא בכתב - האם זה הפרת חוזה? תודה!

    • דיני חוזים - תיקונים במושכר
      עו"ד יפת תומר | 08/02/2009 11:54

      האם רשום בהסכם המנגנון של ההודעות בין הצדדים. בד"כ מדובר על הודעה בכתב. בהתאם להוראה זו יש לבחון את השאלה. ככלל, אם בתוך 10 ימים מיום קבלת ההודעה לא תיקנת את הקלקול הרי שבהתאם להסכם הנך מיפר את הוראותיו. למיטב שיפוטי 10 ימים הם זמן סביר ואתה לא צריך "לרוץ" ולתקן.

      • לעו"ד יפת תומר
        אור | 08/02/2009 14:32

        אכן כתוב - תסתכל בבקשה בסוף הפסקה השנייה - כתוב "בכתב". הוא לא הודיע בכתב אלא בעל פה. וב- SMS שאל מתי כבר אבוא לתקן. האם זה הגיוני שעל דבר כזה קטן הוא יתזז אותי? בעבר היתה לו מנורה שהבהבה והוא לא הסכים לבדוק שהיא מוברגת - בסוף הבאתי חשמלאי והסתבר שהגאון לא הבריג אותה עד הסוף. ויש עוד דוגמאות דביליות כאלו. הוא משועמם ומטריד. איפה הגבול? מה אפשר לעשות?

        • תיקונים במושכר
          עו"ד יפת תומר | 08/02/2009 14:39

          לפי התיאור שלך, מדובר בנודניק וכדאי לחפש דייר אחר. לגבי ההסכם, כתוב "בלאי רגיל". הברגת מנורה היא לא בלאי ואם זה עלה לך כסף את יכולה לדרוש אותו מהשוכר. הודעה בכתב היא תנאי לפי ההסכם ולכן, מיום ההודעה בכתב יש לספור 10 ימים. איני בטוח כי הודעה באס. אם. אס לא תחשב להודעה בכתב במציאות של ימינו. הכל עניין של פרשנות סבירה של ההסכם ואם הוא מטריד אותך על בסיס קבוע בתואנות שווא זו בהחלט עילה לפעול לסיום ההסכם באופן מיידי.

          • חן חן  לת
            אור | 08/02/2009 14:45