זכויות של חבר מושב

  • זכויות של חבר מושב
    רון | 06/02/2009 17:02

    אני חבר מושב שהתקבל לפני שנתיים .בזמן הקבלה החתימו אותי על חוזה שבו עד שאיני מסיים את בניית ביתי אינני חבר אגודה ואינני בעל זכויות באגודה כמו חובות.יחד עם זאת אין לי יכולת להשתתף בהחלטות על עתידי ועתיד המושב מאחר ואיני חבר אגודה וזאת הן ברמת המושב והן ברמה המוניציפלית.הייתכן שאפשא לקשור בין בניית בית לחברות באגודה?

    • זכויות של חבר מושב
      עו"ד יפת תומר | 08/02/2009 11:52

      שאלה זו נוגעת בעקיפין מאוד לדיני חוזים אך אשתדל להשיב. שאלתך לא מובנית באופן מושלם שכן מחד אתה כותב שהתקבלת למושב ואו אז אתה צריך להיות חבר האגודה השיתופית לכל דבר ועניין מאידך, אתה כותב שאתה עדיין לא חבר אגודה. השאלה הרלוונטית להצבעה ולהשפעה במושב הינה חברותך באגודה שהיא נקבעת בהתאם לתקנון האגודה ולפקודת האגודות השיתופיות והתקנות שהוצאו מכוחה. בהצלחה.

      • זכויות חבר מושב
        רון | 08/02/2009 23:27

        ייתכן והקשר לדיני החוזים הוא מאוד עקיף אולם. אני אכן התקבלתי כחבר מושב ובזמן תהליך הקבלה החתימו אותי על חוזה מול האגודה שאומר שעד שלא אסיים לבנות את ביתי אני אינני חבר אגודה וכל האדמות והמיים אליהם זכאי חבר אגודה נשארות בחזקת המושב ולשימושו למעט האדמות הצמודות לנחלה שהם 10 דונם מתוך 80 שיש לחבר אגודה וכ - 10000 קוב מים מתוך 20000 שמקבל חבר אגודה ).מעצם היותי אזרח שהתגורר בעיר לא הייתי מודע להלך הדברים והסכמתי, היום בדיעבד נראה לי תמוה שאותם מים ואדמות שניתנו לי (בניהול האגודה) שהם אמצעי הייצור של המשק יהיו מותנים בכך שאבנה את הבית ואקבל טופס 4. האם כך מתנהלים הדברים ,האם כל אגודה יכולה להחליט על תהליך קבלה שונה ופרטני ותנאים משלה לקבלת פרט להיות חבר אגודה וליתר דיוק האם אין הגדרה אחת לתהליך קבלה של אזרח למושב עם אגודה שיתופית?