פסק דין של בית המשפט

  • הפנתי את השאלה לפורום דינה עבודה והם שלחו אותי לפה
    כוכבית | 05/02/2009 16:41

    לפני חצי שנה בעלי עבד נהג משאית בחברה גדולה, בבוקר מסויים נכנס בו רכב פרטי וזה תבע אותו בתביעות קטנות . במשפט שהיה אתמול פסק הדין ניתן תשלום ע"ס 750 ש"ח שיתחלקו בין בעלי לבין המעסיק הקודם (שלא הגיע למשפט).שאלתי היא , בעלי טוען שכשהתחיל את העבודה החתימו אותו על מסמכים ששם נאמר שאם יש פגיעה במשאית על הנהג לשאת באחריות (ביטוח משאית מתחיל מ-5000 ש"ח), ובפסק דין נמסר שעל שניהם להתחלק. א.השופטת בתחילת במשפט שאלה היכן "בעל הבית" של המשאית, מדוע לא הגיע ? ומסיבה זו אמרה שכבר היא נוטה לפסוק לטובת התובע. ב. האם בעלי יכול וצריך להתחלק עם בעל המשאית בהוצאות? מה החוק אומר אשמח לדעת. תודה

    • פסק דין של בית המשפט
      עו"ד יפת תומר | 08/02/2009 11:46

      בעלך צריך לקיים את פסק הדין שניתן על ידי בית המשפט גם אם פסק הדין אולי אינו עולה בקנה אחד עם ההסכם שחתם המעסיק עם בעלך.

      • עו"ד יפת תומר
        כוכבית | 08/02/2009 14:11

        "בעלך צריך לקיים את פסק הדין שניתן ע"י בית המשפט"...בסדר. אך לא נשכח שפסק הדין ניתן גם לבעלי וגם לבעל הבית אז למה הוא לא צריך גם לקיים את פסק הדין? מכיוון שהוא לא הגיע??? תודה שוב.

        • קיום פסק דין
          עו"ד יפת תומר | 08/02/2009 14:40

          בוודאי שגם המעסיק צריך לקיים את פסק הדין. אין חשיבות אם הגיע לדיון אם לאו (למרות שהוא כמובן צריך לקבלו ולדעת עליו כדי לקיימו). בהצלחה.