הפסקת חוזה שכירות

  • הפסקת חוזה שכירות
    גלעד | 05/02/2009 15:39

    שלום! אני שוכר דירה בבניין משותף כאשר הכניסה לדירתי היא דרך שביל חיצוני לבניין המוביל לחלקו האחורי של הבנין. בשביל זה קיימים פתחי הביוב של הביוב המשותף לכל הבניין. בשלושה חודשים האחרונים הוצף הביוב של הבניין 6 פעמים ובכל הצפה (משהו שאורך כחמישה ימים)עולה כל הביוב לשביל הגישה לדירתי(צואה,פדים,וכו). בעל הדירה שלי מתגורר מעבר לים כך שהקשר היחידי שיש לי איתו הוא דרך מייל. בכל פעם הוא מפנה אותי לוועד הבנין (שאיתם הוא מצוי בסכסוך ארוך שנים)על מנת שהם יטפלו בבעיה. וועד הבניין אינו משתף פעולה ופועל בעצלתיים כך שאני מוצא את עצמי כל פעם מתאם מול העירייה פתיחה של הסתימה ומישהו מהבניין שיחתום וכל זה על חשבון זמן עבודה שלי. העירייה בכל פעם מגיעה ופותחת את הסתימה כטיפול ראשוני על מנת שלא יבצרו מחלות ומפנה את המשך הטיפול לבניין עצמו. לא הבניין ולא בעל הדירה פועלים לטיפול ממשי של הבעיה כך שההצפות חוזרות ונישנות. ולכן בשלושה חודשים האחרונים מצאתי את עצמי מחוץ לדירה לפחות מחצית מהזמן עקב חוסר גישה לדירה והצחנה העולה מהשביל (כל חלונות הדירה ודלת הכניסה לדירה פונות לשביל והם גם נמצאים בגובהה השביל מחצית מהדירה נמצאת מתחת לפני הקרקע). לאחר כל הצפה כזאת נשאר בשביל כל הליכלוך מהביוב (צואה וכו)ואף אחד מהבניין אנו מוכן לנקות אותו כך שאני מוצא את עצמי מנקה את השביל כל פעם מחדש. בדירה נוצר טחב קשה בקירות עקב חילחול מי הביוב לקירות והריח בלתי נסבל. הודעתי לבעל הדירה כי ברצוני לעזוב אך הוא התנה את עזיבתי במציאת דייר חלופי לשביעות רצונו,הסברתי לו כי במצבה הנוחכי לא ניתן יהיה למצוא שוכר לדירה אך אני בכל זאת מפרסם את הדירה ומנסה למצוא שוכר לדירה. למותר לציין כי אף בנאדם שפוי לא ישכיר דירה במצב כזה. בעל הדירה מתעקש כי אמצי לו דייר חלופי או שאשאר בדירה. קיימים אצלו עוד שמונה המחאות דחויות לתשלום שותף של השכירות + שטר ערבות בגובה 20000ש"ח והוא מסרב להחזירים למרות המצב. אני מאידך מחפש דירה חלופית למגורים אך אני מפחד ממצב שאני אשכור דירה חדשה ואילו בעל הבית לא יחזיר לי את השיקים והערבות (מצבי הכלכלי לא מאפשר לי שני המחאות לשכירות באותו חודש). מה עליי לעשות? האם מותר לי לבטל את ההמחאות? ואם לא איך אני יכול למנוע ממנו להפקיד אותם? מה עם שטר הערבות? ואיך אני יוצא מהעסק הזה? אודה לתושבה מהירה בנושא.

    • הפסקת חוזה שכירות
      עו"ד יפת תומר | 08/02/2009 11:59

      בנסיבות אותם אתה מתאר אין ספק כי עומדת לך הזכות לבטל את ההסכם ולדרוש את יתרת השיקים אליך. יתכן, וכדי לממש זאת יהיה עליך לעבור בבית המשפט וזאת כיוון שבעל הבית יפקיד את השיקים בלשכת ההוצאה לפועל או שאתה תגיש תביעה כנגדו. לצורך זה יש לתעד את כל מה שעבר עליך (תמונות וכיוצ"ב). בהצלחה.