לחתום בפני עו"ד

  • הערבים לשטר חוב בחוזה שכירות
    מוניקה | 01/02/2009 21:20

    הערבים רוצים לחתום על ערבותם לשטר החוב בלי נוכחות השוכר והמשכיר ולשלוח למשכיר את שטר החוב חתום עם צילומי ת.ז.,האם זה מקובל?האם כדאי להסכים או לחייב את הערבים לחתום בנוכחות המשכיר במעמד חתימת ההסכם?

    • לחתום בפני עו"ד
      עו"ד נטלי שומר מזרחי | 02/02/2009 01:00

      שלום מוניקה, כדאי שהערבים יחתמו על שטר החוב במעמד חתימת ההסכם בפני המשכיר ועו"ד, שיאשר כי חתמו בפניו (יכול למנוע בעתיד טענות שונות שעלולות להיטען מפי הערבים). אי חתימה במעמד זה, עלול לגרום למסכת של התקשרויות בין המשכיר לערבים, ואלה עלולים לחזור בהם מהתחייבותם לחתום על שטר החוב. ובכל מקרה עדיף כי השטר יחתם בפני עו"ד, שיאשר החתימות (בהנחה שלא חותמים במעמד ההסכם, כדאי להפנות את הערבים לחתימה בפני עו"ד). בברכה, נטלי שומר מזרחי, עו"ד

    • דני חוזים - חתימה על ידי ערבים
      עו"ד יפת תומר | 02/02/2009 09:49

      תודה לעו"ד שומר מזרחי על עזרתה בפורום ועל תשובותיה המועילות. ככלל, אני מסכים בהחלט לתשובתה אם כי במקרה שאני הייתי נדרש לייצג למשל את המשכיר (או כל עו"ד אחר אני מניח) זהו היה תנאי שאין בלתו שהערבים יחתמו בפני עו"ד ולכל הפחות בפני המשכיר שיאשר את חתימתם. כך הייתי מציע אף לך לנהוג ולקבוע כי זהו תנאי בל יעבור לחתימה על הסכם השכירות.. בהצלחה.