דיני חוזים - הסכם בע"פ

  • הפרת סיכום מילולי מחוץ להסכם
    שלומי | 01/02/2009 18:01

    לפני 9 חודשים חתמתי על חוזה שכירות לשנתיים כאשר סיכמנו בע"פ בינינו (חשבתי שיש על מי לסמוך) שיבוצע מקצה שיפורים בדירה כולל צביעה וכו' לפני שאני נכנס. הבלבית כמובן משך עוד ועוד כחודש וחצי לתוך החוזה (פלוס כמעט חודש לפני תחילת החוזה) לבסוף הביא קבלן חובבן שגם ברח באמצע העבודה! מאחר ונמאס לי לחכות עוד ועוד לקחתי קבלן משלי ושילמתי הכל מכיסי. לזכותם יאמר שהם שילמו (כנראה) לקבלן שברח אבל כמובן שזה לא אומר שזה צריך ליפול עליי. נכון לאז העדפתי לנשוך שפתיים למען "שלום בית" אבל היום אני מבין שיצאתי פראייר מוחלט וגם נמאס לי מההתנהלות המגעילה שנימשכת גם היום. שאלתי היא- האם יש לי זכות לדרוש החזר כנגד מה ששילמתי על השיפוץ? האם גם יש לי זכות לדרוש החזר כנגד השכ"ד ששילמתי ללא תמורה? (לא רציתי להיכנס טרם בוצע השיפוץ מחשש לציוד אלקטרוני רב שברשותי). וחשוב מכל- האם כל זה נחשב להפרה של החוזה? אני מזכיר שזה לא מופיע בחוזה (חוזה סטנדרתי) אבל סוכם בנוכחות של כמה אנשים! האם זה לא יחשב כתביעה קנטרנית שעלתה כתירוץ להתחמק מהחוזה?

    • דיני חוזים - הסכם בע"פ
      עו"ד יפת תומר | 02/02/2009 09:40

      הסכם בע"פ הנו הסכם לכל דבר ועניין. הפרתו הנה זהה להפרת הסכם בכתב. הבעיה היא בדרך כלל מהבחינה המעשית בראיות שיש להביא כדי להוכיח הסכם שכזה. לפי התיאור שלך ישנם עדים רבים לאותו הסכם ולפיכך יתכן כי בידך ראיות מספקות לכך. בהצלחה.

      • תודה אבל בכ"ז-
        שלומי | 02/02/2009 14:48

        זה לא יחשב קנטרני מאחר ועבר כ"כ הרבה זמן ורק עכשיו אני נזכר? אני די בטוח שאין התיישנות על הנ"ל ואין סיבה שתהיה אבל השאלה האם שופט לא יעמיד את זה לחובתי כתירוץ ?