דיני חוזים - תיקון נזק

  • סירוב של בעל הבית לתקן נזק שנגרם כתוצאה מפגעי טבע
    שי | 01/02/2009 15:57

    שלום! הנני שוכר בית קרקע בקרית אונו זו השנה הרביעית, בחוזה המקורי שנחתם הוסכם כי על בעל הבית מתחייב לתקן על חשבונו כל נזק או פגם על כל מערכותיו בשל בלאי סביר בלבד, כעבור שנתיים בעת חתימה על החוזה להארכת השכירות (שנה שלישית) הוסיף בעל הבית את הסעיף הבא "השוכר יהיה אחראי הבלעדי לבצע את כל התיקונים הנחוצים במושכר על חשבונו וישא בכל התשלומים הקשורים בתחזוקת המושכר מבפנים ומבחוץ כולל תיקוים באינסטלציה,במערכת החשמל, בגגו/או הוצאות בקשר לניקיון החצר ופינוי הפסולת." ואף העלה את שכר הדירה- בלית ברירה הסכמתי לתנאים כיוון שבני אז היה בן חצי שנה ולא רצינו להתעסק עם מעבר ובעל הבית שכמובן ידע את מצבנו ניצל את ההזדמנות. בחידוש החוזה לשנה הרביעית שוב ניצל בעל הבית את המצב במשק בצורה מכוערת והעלה את שכ"ד הפעם ב50% לאחר מיקוח הגענו לפשרה בטענה שתחזוקת בית שוטפת כפי שצויין בסעיף לעיל, הינה שוות ערך והנ"ל הסכים לקצץ במעט בלבד. אמש בעקבות מזג אוויר סוער נעקר מן השורש עץ אורן גדול (כ-2 טון) בגינה ונפל על פינת הבית, נגרם נזק לגג ונשברו המון רעפים, בבוקר כשהודעתי לבעל הבית על הנזק והנסיבות סרב בתחילה וטען כי האחריות מוטלת עלי כפי שנקבע בחוזה(ההמשך) - לדידי מדובר בנזק כתוצאה מפגעי מזג אוויר קרי"פורס מגו'ר" ואנני סבור כי עלי לשאת בנזק בשל כך, לאחר ויכוח הגיע בעל הבית לבדוק את הנושא מקרוב ושילם לגוזם שיפנה את העץ מהחצר וזאת כשהוא מצהיר כי הוא משלם רק כי אני מסרב וזה לא סוף הסיפור, עבור הנזק שנגרם לגג אינו מוכן לשלם וטוען כי הוא מוגן עפ"י החוזה אעפ"י שמיים חודרים למבנה ויוצרים רטיבות בתקרה נוכח מזג האוויר, ברצוני לדעת האם שינוי סעיפים כפי שבוצע הינו חוקי? והאם פגעי מזג אוויר נכללים בסעיף כפי שציתתי מהחוזה למרות שלא מצויין מפורשות? מה אומר החוק?כיצד ניתן לפעול בהקדם ע"מ למנוע נזק נוסף לבית ולאפשר מגורים בו, האם יש עילה לתביעה (כמובן לאחר תיקון)

    • דיני חוזים - תיקון נזק
      עו"ד יפת תומר | 01/02/2009 16:09

      לא ניתן במסגרת הפורום ליתן תשובה לשאלה כה מופרטת אשר יש לה כל כך הרבה נסיבות. ככל שהנך מעוניין בעזרה אישית ניתן לפנות להנהלת האתר שתנסה לסייע לך באופן פרטני. בהצלחה.