ניסוח חוזה

  • 5000 ש"ח דמי ערבות שעל שוכר לשלם מראש
    חגיגה | 30/01/2009 23:30

    שלום רב, לשמחתי הרבה גיליתי כרגע פורום חשוב זה. אני מברכת על המצאו. שאלתי: בחוזה השכירות שלנו קיים סעיף המדבר על 5000 ש"ח דמי ערבות או דמי אמינות או דמי אמון שעל השוכר לשלם למשכיר מעבר לצקים הדחויים למשך שנה. מזה כמעט שנה , משרדי התיווך מתקשים להשכיר הדירה לשוכרים כי הם רואים בסכום זה מעיין מוקש. הם לא ממש מבינים משמעותו, ונמנעים מלשכור את הדירה. מה דעתכם כבעלי מקצוע ? האם לוותר על סכום זה? בכבוד ותודה עלתשובה מהירה מקצועית ואמינה. ממתינה. חגית **נאמר לי שבאזור הרלוונטי, כולם "חפראים" משכירים באופן לא אחראי.

    • ניסוח חוזה
      עו"ד צורי דוד | 31/01/2009 09:43

      מהניסוח הקיים לא ברור מהי מהות הסכום. מומלץ להחליף בשטר חוב עם ערבים. זה דבר שרוב השוכרים כבר מורגלים אליו.

      • ערבות בנקאית עדיפה למשכיר משטר חוב
        עו"ד נטלי שומר מזרחי | 31/01/2009 13:12

        הרשי לי לחלוק על דברי חברי שלעיל, כמשכירה הדבר החשוב לך הוא שדירתך תישמר ולא יגרם לה נזק כלשהו ובנוסף - שהשוכר ישלם דמי השכירות במשך כל תקופת השכירות. ערבות בנקאית שאינה מותנית בדבר עדיפה על שטר חוב שכן זו ניתנת לפדיון מיידי (בד"כ לאחר שניתנה לשוכר הודעה וזה לא תיקן ההפרה) בניגוד לשטר חוב - אותו תיאלצי לבקש לבצע בהליך ההוצאה לפועל - דבר שעלול להיות מעייף ומייגע.

        • ניתן לקבל גם ערבות בנקאית וגם שטר חוב
          עו"ד נטלי שומר מזרחי | 31/01/2009 13:36

          אוסיף, כי באפשרותך לקבל גם ערבות בנקאית (נהוג שזו תהיה על 3 חודשי שכירות) וגם שטר חוב (הסכום שלו יהיה גבוה יותר), בערבות של 2 אנשים (יש לבדוק טיב הערבים). באשר לדמי ערבות - אם אלה ניתנים לך - עליך או על עו"דינך לפתוח ח-ן מיוחד שישא פירות ואלה ינתנו בסופו של דבר לשוכר (בניכוי עמלות הבנק), ישנם שוכרים שמעדיפים שיטה זו על פני הערבות הבנקאית, אשר מחייבת אותם שיהיה להם את סכום הערבות הבנקאית בבנק ובנוסף מחייבת אותם לשלם את עמלת הערבות. בסופו של יום - זה נתון לשיקולך.

        • הערה
          עו"ד צורי דוד | 31/01/2009 15:08

          א. אין מחלוקת, גם ערבות בנקאית היא בטוחה אפשרית. יש לה יתרונות למשכיר וחסרון גדול לשוכר, היות והוא צריך להשבית את הסכום של הערבות בבנק, דבר שאינו מקובל על שוכרים רבים. כמובן שאם מוצאים שוכרים שמסכימים לדבר, זה עדיף. ב. התרשמתי מההודעה שיש בעיה במציאת שוכרים ולכן הצעתי את האלטרנטיבה שהיא הכי מקובלת על שוכרים, אמנם היא אינה האלטרנטיבה הטובה ביותר למשכיר, אך היא בכל זאת נותנת אפיקי גביה אפשריים במקרה הצורך ובנוסף אפשרות להפעיל לחץ על השוכר דרך הערבים, דבר שגם מצליח לפעמים. מציאת שוכרים היא ענין של מו"מ ומציאת הדרכים הטובות ביותר בנסיבות הקונקרטיות לדאוג לאינטרסים של הצדדים המעורבים, אין כלל אחד שיתאים לכל המקרים. הערה לעו"ד נטלי שומר מזרחי - פניה יותר נימוסית וקולגיאלית היתה, אילו היית נמנעת מלהכריז שאת חולקת עליי והיית מסתפקת באמירה, שדעתך שונה וכי לדעתך אפשרות אחרת עדיפה על פני האפשרות שהצעתי, דבר שמשתמע מתוכן דברייך.

          • הרשו לי להגיד משהו
            משכירה | 01/02/2009 10:12

            אני חושבת ששטר חוב בימינו הוא בעייתי בגלל גל הפיטורין והמיתון. הכוונה בעייתי למשכיר, במידה ויצטרך לממש אותו. לך תרדוף אחרי ערבים, בשאיפה שהשוכרים הם לא סתם אנשי קש מהרחוב (גם זה כבר קרה). במקרה שלי - אני ביקשתי גם שטר חוב על שם קרוב משפחה (ואחרי בדיקה עליו, פגישה עימו, ורישום פרטי החשבון שלו על שטר החוב), ובנוסף המחאה בנקאית מהשוכר - נכון שהוא צריך "להשכיב" סכום כסף בשביל זה, בדומה לערבות בנקאית, רק שכאן העמלה נמוכה בהרבה מערבות בנקאית. החסרון - הבנק רשאי להחזיר את ההמחאה הבנקאית אם הוצגה לו כעבור חצי שנה מזמן הפירעון הנקוב, , אבל היתרון שזכות התביעה של האוחז בשיק אינה מתיישנת אלא אחרי תקופת ההתיישנות כחוק, בכל אופן, ניתן פשוט להיפגש עם השוכר כעבור חצי שנה או טיפה יותר (כדי שהתוקף יהיה ארוך יותר מתום השכירות, ולבקש צ'ק בנקאי חדש...