קיום חוזה ע"פ תנאיו או בדרך המקובלת

  • לקיחת תכולת הדירה עי השוכר
    אלון | 29/01/2009 04:53

    אני גר בדירה שכורה חצי שנה יחד עם בעל הדירה כאשר נכנסתי לדירה הדירה היתה מרוהטת ,בעל הדירה רוצה לעזוב ולקחת את תכולת הדירה (ספות שולחנות מקרר ) הסתכלתי בחוזה (חוזה סטנדרטי לדעתי ) ולא רשום לגבי זה שום דבר .. האם הוא יכול לעשות את זה ? כמו כן הוא אמר בעפ שהוא ישלם את החלק היחסי בחשבונות (ארנונה,חשמל) ועכשיו הוא דורש ממני לשלם את הכל בחוזה רשום שאני צריך לשלם את החלק היחסי מה עוד שלא העברתי את החשבונות על שמי , אשמח אם תוכלו לעזור לי

    • קיום חוזה ע"פ תנאיו או בדרך המקובלת
      עו"ד צורי דוד | 31/01/2009 10:42

      יש קודם כל לבדוק את האמור בחוזה, אך אם החוזה שותק בענין זה, אז יש לנהוג בדרך המקובלת, שהיא שדירה שהושכרה מרוהטת אמורה להשאר מרוהטת לכל אורך החוזה, אחרת יש בכך כדי לשנות את אופי השכירות (שכירות של דירה מרוהטת לעומת שכירות של דירה ריקה).