חחחחח

  • התייעצות בנוגע לחבות כספית
    רן | 28/01/2009 22:11

    שלום רב,לפני כשמונה חודשים קיבלתי מלגה חלקית מהחברה שבה הועסקתי והתחלתי ללמוד במכללה למחשבים בקורס שאורכו כשנה וחצי. היתה הבנה ביני לבין החברה שאני מתחייב לשנה אך לא חתמתי על מסמך כלשהו ולא נדרשתי לחתום על כל מסמך התחייבות שבו יש ציון של תרופה להפרת ההתחייבות. בכל מקרה ההתחייבות היתה כלפי החברה שבה הועסקתי בלבד.לפני כשלושה חודשים עזבתי את החברה שבה עבדתי ועברתי לעבור בחברה אחרת. אף אחד מאנשי החברה לא פנה אלי בנוגע להתחייבות והנחתי שהיא אויינה או שהיא פשוט היתה א-פורמלית (כיוון שלא חתמתי על דבר).למרבה ההפתעה לפני זמן קקצר המכללה בה אני לומד הודיעה לי שהחברה "משכה" את המימון ועלי להשלים את סכום הכסף שנותר והוא נחשב כחוב שהמכללה תגבה אותו גם אם אפסיק את לימודי (שאותם אני מעוניין להפסיק).התקנון שאליו התחייבתי לא מתייחס למקרה כזה ובכל מקרה התשלום למכללה הוא מראש (ואכן שילמתי את חלקי).האם המכללה רשאית לתבוע אותי בגלל שהחברה שבה עבדתי בעבר לא שילמה את ההתחייבויות שלה? מה האחריות שלי במקרה כזה? ראוי לציין שאין לי כל בעיה עם עימות משפטי ישיר מול החברה שעבדתי בה, אך נראה לי מוזר שהמכללה רבה את ריבה של החברה ורציתי לדעת אם יש כאן ביסוס משפטי כלשהו.

    • חחחחח  לת
      חחחח | 29/01/2009 02:54

    • קיום חוזה
      עו"ד צורי דוד | 31/01/2009 10:46

      המכללה יכולה לדרוש ממך את התשלום לו התחייבתה, בין מולה ובין מול החברה. אם החברה התחייבה לשלם למכללה, אז המכללה צריכה לפנות לחברה. יש לברר יותר לעומק את המצב החוזי האמיתי בין כל הצדדים המעורבים, כדי לדעת מהו המצב המשפטי לאשורו.