דיני חוזים - הפרת הסכם

  • הפרת הסכם שכירות מצד המשכיר
    רחל | 28/01/2009 00:31

    שלום רב!שכרתי דירה לפני כשנה.בחוזה השכריות צויין כי הדירה הינה חדשה ויהיה עלינו לעלות את כל ליקוייה וכך עשינו. בעל הדירה לא מעוניין לטפל בליקויים והוא מאשים את הקבלן ודורש שהוא יתקנם. עד שזה קורה עוברים הימים. לבנתיים ישנם ליקויים מהותיים כגון זרם מים חלש בכל הבית כי לא התקינו משאבות לבניין, ריח חריף של ביוב בחדר הורים, אי העברת שעון המים מהקבלן לבעל הדירה ואז אלינו - דבר שגרם לניתוק המים. אנו כותבים מכתבים לבעל הדירה אך הוא מודה בתשובותיו שאכן ישנם בעיות אך לנו אין כל זכות להביא אדם ולתקנם למרות שבחוזה ישנו סעיף המאפשר זאת. כמו כן בתום תקופת השנה 1 היה על בעל הדירה לשלם הפרשי שער אותם הוא שילם כחודש אחרי ב - 3 תשלומים - יצוין כי הפרשי השער היו כ - 7000 ש"ח בזמן שהשכירות עומד על 5600. היום לאחר אינסוף פניות ומאבקים אנחנו רוצים לעזוב וזה לפני המועד, כיצד עלינו להתנהג -שהרי אנחנו רוצים להגיש נגדו תביעה לבית משפט שלום בגין כל הנזקים שנגרמו לנו ועל ההפרות היסודיות שלו.חשוב לציין כי נשלח אליו מכתב המציין בהתאם לחוק החוזים תרופות כי אם לא יסדר את הליקויים תוך 21 יום ייחשב הדבר כהפרה ויביא לביטול החוזה - הוא כמובן לא מגיב ויש לו שיקים עד סוף התקופה.

    • דיני חוזים - הפרת הסכם
      עו"ד יפת תומר | 28/01/2009 11:20

      נראה כי אתם בכיוון הנכון. נוכח ההפרות עומדת לכם הזכות להודיע על ביטול ההסכם ולבטל את השיקים. קחו בחשבון כי אתם תגישו תביעה מתאימה לפיצוי על מלא הנזקים שנגרמו לכם (ניתן בבית המשפט לתביעות קטנות) אך הוא יכול להגיש את השיקים ללשכת ההוצאה לפועל לביצוע ואז תצטרכו להגיש התנגדות מתאימה. כאמור, על פי הנתונים עמדתכם מבחינה משפטית די מוצקה אך יש לקחת בחשבון את המשאבים שיהיה להשקיע בכך. בהצלחה.

      • עו"ד יפת תומר
        רחל | 28/01/2009 12:19

        תודה רבה על התגובה המהירה,אני מעריכה זאת תגובתכם איננה דבר שהוא ברור מאליו - כל הכבוד על הסבלנות - יישר כוח!!