הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

דיני חוזים - ביטול הסכם

  • צ'ק דחוי שהופקד לתאריך אחרי תום החוזה
    איילת | 21/01/2009 16:01

    שלום, חתמתי על חוזה שכירות של דירה לתקופה של שנה, וברצוני להפסיק אותו לאחר 7 חודשים. בחוזה כתוב שמותר להפסיק את השכירות באמצע רק עם מתן אישור בכתב מבעלת הבית. הסכמנו עם בעלת הבית שנמצא דיירים חלופיים, ואכן מצאנו דיירים והם חותמים חוזה בסוף החודש (על סכום חודשי גבוה מהסכום שאנחנו משלמים) הבעיה היא שבעלת הבית הפקידה את הצ'ק הדחוי שמיועד לחודש הבא (יפרע בראשון לחודש), למרות שבחודש הבא אנחנו לא נהיה השוכרים של הדירה. בעלת הבית לא מסכימה לבטל או להחזיר את הצ'ק בטענה שהיא עושה לנו "טובה" בכך שהיא מסכימה להשכיר את הדירה לדיירים חלופיים. השאלה היא אם היא יכולה לדרוש תשלום עבור שכירות לחודש שבו אנחנו לא שוכרים את הדירה, בתור קנס על סיום החוזה לפני הזמן (שכן מותר לנו להפסיק את החוזה רק בקבלת אישור ממנה, והיא מתנה את האישור בתשלום זה) או שהיא מחוייבת לפי סעיף 22 של חוק השכירות והשאילה לקבל שוכר חלופי, היא לא עושה לנו טובה, ומאחר שהשוכר מקובל עליה (עובדה שהם חותמים חוזה), החוזה שלנו הסתיים והיא חייבת לבטל את הצ'ק? יש דרך שאנחנו יכולים לבטל את הצ'ק או לקבל את הכסף בחזרה אם הוא יפרע?

    • דיני חוזים - ביטול הסכם
      עו"ד יפת תומר | 22/01/2009 12:24

      לפי התיאור שלך אישור בעל הבית מותנה במציאת דייר חלופי ולא בקביעת קנסות שאינם מופיעים בהסכם. לפיכך, הנכם יכולים לבטל את השיק ואז להיות חשופים לתביעה שטרית ממנה תנסו להתגונן בבית המשפט וכאמור יש לכם הגנה טובה או לשלם את השיק ולהגיש תביעה לקבל את תמורתו בבית המשפט לתביעות קטנות שאז אתם בצד של התובעים. לשיקולכם.

      • ההסכם למציאת דייר חלופי היה בעל פה
        איילת | 22/01/2009 12:51

        וגם ההחלטה שלה שנשלם קנס בנוסף היא בעל פה. מה שכתוב בחוזה זה שאנחנו לא יכולים לעשוב את הדירה אם אין לנו אישור בכתב ממנה.אם לא כתוב בחוזה שומדבר על קנס, מותר לה להתנות את האישור בכתב בקנס?(אני מבינה שמה שכתוב בחוזה הוא המחייב.)

        • הסכם בעל פה
          עו"ד יפת תומר | 22/01/2009 12:54

          לא היה הסכם בעל פה על הטלת קנס. הייתה החלטה שלה. זה לא הסכם. לכן, הבנתך נכונה. מחייב מה שכתוב בהסכם או מה שהוסכם עליו בעל פה.