דיני חוזים - הפרת הסכם

  • הפרת חוזה שכירות לפני כניסה לדירה
    שון | 21/01/2009 14:16

    בתאריך 12/12/08 חתמתי על חוזה שכירות דירה,עם משכיר שהיה אמור לטוס לחו"ל ולשהות ממושכת, החוזה נחתם באווירה נעימה וזאת לאחר שהמשכיר ביקש לשמוע ממעבידי וכן בדק איתם לשביעות רצונו,במעמד החתימה נתן לי המשכיר את המפתחות של הבית לצורך המעבר. כשמועד כניסתי לדירה המשוער היה 21/12/08 הזמנתי הובלה לתאריך זה,כשהמשאית הייתה עמוסה בתכולת דירתי קיבלתי טלפון מאביו של המשכיר המתגורר בארץ,שהודיע לי כי הוא אינו מוכן שאכנס לדירה וזאת בשל ברור שלו עלי כי אני פושטת רגל ועל שלא הודעתי לו על כך? עלי לציין כי לא ראיתי כל סיבה להודיע על כך משום שההליך שאני נמצאת בו מתנהל כסידרו ולא הייתה כל בעיה,(עלי לציין כי את הליך פשיטת הרגל שנחפה עלי מסיבות של זיופי צקים שלי ע"י הגרוש שלי ולא עוול בכפי). כמו כן בחוזה השכירות לא מצויין פרט אחד על כך שאני מחוייבת לספר על פשיטת הרגל. יכולה אני לאמר כי נגרמו לי הוצאות רבות ועוגמת נפש שלא תתואר לי ולילדי בעקבות הודעה זו נאלצתי לפנות את הדירה שבה התגוררתי במשך כ-5 שנים בשכירות ללא כל בעיות ,לאחסן את כל תחולת הדירה במחסן וכרגע אני שוהה בדירת אחי עם אישתו וילדיו עד למציאת מקום מגורים חדש. מה הם האפשרויות העומדות לי מבחינת תביעה משפטית כנגד בעל הדירה? ,וזאת לאחר שבדק לפני כניסתי לדירה עם מעסיקי,ועם המשכירים שהשכירו לי את הדירה האחרונה ושבה התגוררת כ-5 שנים וכל זאת לשביעות רצונו של המשכיר שבסופה הביאה לחתימת חוזה השכירות הנ"ל.

    • דיני חוזים - הפרת הסכם
      עו"ד יפת תומר | 22/01/2009 12:26

      במצב רגיל יכולה היית להגיש תביעה מתאימה לפיצוי כספי בבית המשפט לתביעות קטנות. יחד עם זאת כפושטת רגל אינך יכולה לפעול בהליכים משפטיים עד לסיום ההליך. בהצלחה בהמשך.