חוזה לרכישת דירה

  • שאלה לגבי חוזה לרכישת דירה
    מיכל | 21/01/2009 01:44

    שלום אני מעוניינת לקנות דירה. בחוזה המכירה כתוב שפיצוי עתידי במידה וינתן לבעלי הדירה בעקבות תביעה שהוגשה לעירייה {תביעה ייצוגית של דיירי הרחוב שלא לבנות במקום אולם שמחות] יועבר למוכר הדירה ולא ישאר אצל הקונה.{ התביעה בתהליכים ראשוניים האולם טרם נבנה. אני מרגיש הכי זה לא חוקי לבקש דבר כזה. האם אני צודקת? מה עלי לעשות? תודה רבה

    • חוזה לרכישת דירה
      עו"ד צורי דוד | 21/01/2009 08:39

      אתחיל ואומר שהחוזה שאת מתארת הוא חוקי. הגיוני או צודק, זו כבר שאלה אחרת. אם התביעה היא שלא יוקם אולם שמחות, אזי ככל שהתביעה תצליח ולא יבנה אולם שמחות, אז הפיצוי או החזר ההוצאות אכן מגיע למוכר אשר היה בעלי הדירה בזמן הגשת התביעה. אבל אם התביעה לא תצליח למנוע את בניית אולם השמחות ויקבע פיצוי לדיירי הרחוב בגין המטרד, אז פיצוי זה מגיע לקונים שיסבלו מהמטרד (גם במקרה כזה מגיע סכום כלשהו למוכר, כדי לשפות אותו על ההשקעה בהגשת התביעה). שאלה נוספת היא, מי ישא בתשלום הוצאות, אם יפסקו לטובת בעלי אולם השמחות העתידי במקרה שהוא ינצח בתביעה ?

      • הבהרה לגביי פיצוי עתידי
        מיכל | 21/01/2009 11:01

        ראשית תודה רבה על התיחסותך. העלויות בגין התביעה למוכר עמדו על כ-400 ש"ח {ואולי כשעה "עבודה" ] התביעה הוגשה במרוכז ולא נדרש מהמוכר להגיע ולבזבז את זמנו. ומעתה אנו כקונים נטפל בתביעה ובהוצאות אם יהיו כאלה. מה דעתך? תודה רבה!

        • מחיר החוזה
          עו"ד צורי דוד | 21/01/2009 11:49

          אם ככה אז המחלוקת היא למעשה על המחיר. השאלה היא כמה הוא רוצה לקבל מכם, כדי לוותר על הסיכוי לקבל את הפיצוי. יש הרבה נעלמים במשוואה הזו. מה הסיכוי שינתן בכלל פיצוי ? אם ינתן פיצוי, מה יהיה גובהו ? כמובן שאם הפיצוי ילך אליו, לכם לא תהיה שום סיבה להמשיך את הטיפול, להיפך - אם תדרש הסכמתכם לקבלת פיצוי כדי שלא ינתן צו מניעה, אז בכך שהוא נוטל את הפיצוי הוא למעשה גורם לכם להתנגד לכל פיצוי ולעמוד על מתן צו מניעה - דבר שימנע ממנו את קבלת הפיצוי. אין הגיון כלכלי בכך שהוא ישאיר את הזכות לפיצוי אצלו. יש הגיון כלכלי שהוא ימכור לכם את הסיכוי לפיצוי במחיר מסויים שמגלם את הסיכון והסיכוי. אסור לשכוח שאם יוקם אולם שמחות זה יוריד את ערך הנכס וזה גם מחיר שאתם תספגו. למען האמת עצם הסיכוי שיוקם אולם שמחות כבר אמור להוריד את מחיר הנכס. בקיצור, זה ענין למשא ומתן.