ביטול הסכם

  • הפסקת חוזה לפני סיומו עקב בעל בית מתעלם
    אדם | 19/01/2009 13:46

    שלום רב-לפני כחודשיים נכנסתי לדירה. יש מספר בעיות כגון: נזילה במטבח, תריסים חסרים, פיגומים קבועים אשר משמשים כגישה ישירה לחלונות הסלון, חוסר מנעולים בחלונות ומעל הכל החוזה שחתמתי והעותק שנמצא עדיין בבעלות בעל הדירה והוא אינו שולח לי אותו. בנוסף לכל זה אני משלם וועד בית בסך 100 שקלים בעוד אין דלת כניסה לבנין המדרגות עם צואת כלבים, קיא של נרקומנים ותיבות דואר הרוסות.בכל התקופה בעל הדירה לא חזר אלי גם אחרי ששלחתי את כל טענותי בפקס מסודר וברור לפני כחודש בו פירטתי את הכל. אין לי אפילו את החוזה שאוכל לראות מה הן זכויותי וחובותיי. אני מעוניין לצאת מהדירה , בלי למצוא דייר חדש. האם מותר לי מבחינה חוקית? בלי הליך משפטי רשמי? האם זה יסבך אותי בהליכים משפטיים?תודה מראשבברכהאדם

    • ביטול הסכם
      עו"ד יפת תומר | 20/01/2009 23:28

      ניתן לראות בהתנהגות בעל הבית או כקיום בחוסר תום לב של ההסכם או אף למעלה מכך, הפרת ההסכם. לפיכך, ניתן לפנות בדרישה בכתב לקבל את עותק ההסכם בתוך מספר ימים בצירוף הדרישות לעמוד בתנאי ההסכם, שאם לא כן להודיע על ביטול ההסכם. כמובן, שיכולות להיות לכך השלכות (כגון, שבעל הנכס יגיש תביעה לאכיפת ההסכם למשל). יחד עם זאת, בנסיבות אותם תיארת, לדעתי, יש סיכוי טוב שבית המשפט יתמוך בעמדתך. לשיקולך. בהצלחה.