דיני חוזים - ביטול ההסכם

  • האם מדובר ב"הפרה יסודית"?
    איילת | 18/01/2009 09:43

    מאמן כושר חתם על חוזה עם מנהל חברה למכירת תוספי תזונה לספורטאים, לפיו הוא יקבל תשלום בתמורה לכך שיענה לשאלות הגולשים באתר שיקים בעל החברה בנושא.האתר שהוקם לבסוף אינו פעיל כל כך ומאמן הכושר מגיב מדי פעם אך לא בתדירות המצופה ומקבל תשלום כפי שסוכם בחוזה. בשל כך דרש ממנו בעל החברה לבוא לעבוד שעה בשבוע בחנות שלו בתמורה לתשלום שסוכם. שאלתי היא האם רשאי המאמן לבטל את החוזה לאור העובדה שנושא העבודה בחנות כלל לא עלה בחוזה ולא היה תנאי לתמורה? האם יכול בעל החברה לחייב אותו לעבוד בחנות ומהן האפשרויות של מאמן הכושר להתגונן? תודה מראש

    • דיני חוזים - ביטול ההסכם
      עו"ד יפת תומר | 20/01/2009 23:19

      לפי התיאור אין כל עילה לחייב אותו לעבוד בחנות ומשום כך אינו חייב לעשות כן. ככל שסירובו לעבוד בחנות יגרור אי תשלום הרי שאז תהיה הפרת ההסכם באופן יסודי.