דיני חוזים - אי קיום הסכם בתום לב

  • בעלת דירה חוצפנית ביותר
    סיון | 17/01/2009 11:36

    שכרתי דירה שאליה עדיין לא עברתי לגור בגלל כל מיני תוספות קטנות שצריך לעשות שם שהן מהותיות מבחינתי למגורים. לפני כמה ימים נכנסתי לדירה לנקות אותה לאחר שבעלת הדירה השאירה אותה מטונפת משיפוצים שנעשו שם. היא ראתה אותי בבוקר נכנסת לדירה (זאת יחידת דיור) בצהריים כשכבר הלכתי משם אני מקבלת ממנה טלפון: "איפה את?? למה את לא בדירה?? הזמנתי חשמלאי לעוד שעה ואני צריכה שתהיי שם!" (בחוזה יש סעיף המציין במפורש שהיא חייבת להתריע לי יום מראש על כל כניסה שלה לדירה) אמרתי לה שאני לא יכולה להיות בדירה בשעה שהיא רצתה (התראה של שעה אחת) והיא התעצבנה וצעקה שאני משחקת איתה משחקים ואני אדם לא אחראי, כי "אמרתי שאני אהיה בדירה כל היום ואנקה" (חשוב לציין שלא התחייבתי איתה על שום דבר, רק "זרקתי" כבדרך אגב שאהיה בדירה ואנקה אותה). התווכחתי איתה על כך והיא התעצבנה והחליטה שאני "לא מוצאת חן בעיניה" והיא מעוניינת שאני אעזוב את הדירה בתוך חודשיים. לפי החוזה מותר לה להודיע לי לפנות את הדירה במידה ויש לה סיבה הגיונית לכך. כרגע אני במצב שאני לא יכולה לעבור לשם, כי יש דברים שצריך לסדר שם שהם מהותיים ואני לא מעוניינת להשקיע כסף בדירה שאגור בה חודשיים (זאת דירת חצי מרתף בעלת שתי קומות ואין בה רשת על החלון ולא סורגים, דברים שאני צריכה לסדר מכספי). כמו-כן, התקנתי שם נקודה של בזק על חשבוני, שילמתי תיווך ושילמתי לה את החודשיים הראשונים מראש, כולל סכום שסוכם על תשלום חשמל ומים. כדי לעבור לגור בה אני צריכה לסדר שם עוד כמה דברים טכניים (כמו הסורגים - על חשבוני) + הובלה. זה אבסורדי לעשות את כל זה בשביל חודשיים, ובינתיים הדירה עומדת ריקה ואני משלמת עליה בלי להשתמש בה. מה אפשר לעשות במקרה כזה? אני מעוניינת לעזוב את הדירה ולהגיש נגדה תביעה, האם זאת עילה מספיקה? תודה

    • דיני חוזים - אי קיום הסכם בתום לב
      עו"ד יפת תומר | 20/01/2009 23:15

      ניתן להעלות טענה כי בעלת הבית אינה מקיימת את ההסכם בתום לב. זוהי טענה משפטית שיש לה תוצאות כספיות בבית המשפט. כמובן, הכל שאלה של עלות מול תועלת ושל הזמן והמאמץ שיש להשקיע בלהוכיח את חוסר תום הלב, אם כי לפי התיאור חוסר תום הלב הוא בולט. ניתן לגשת לבית המשפט לתביעות קטנות בתביעה מתאימה. בהצלחה.