תביעת פינוי

  • פינוי שוכר
    איתמר | 15/01/2009 17:03

    שלום רב, לפני מספר שבועות ראיתי בעיתון מעריב פירסום על כך ששר המפשטים פרידמן קבע תקנה חדשה הנוגעת לפינוי שוכרים שלא מפנים את המושכר בתום תקופת השכירות, אשר לפיה למשכירים אשר מעוניינים לפנות שוכר שאינו מפנה את המושכר במועד יש אפשרות לבחור במסלול פינוי שאינו כולל תהליכים משפטיים וגם אינו כולל פיצויים, אך בעזרתו חובה על המדינה לסייע לפנות את השוכר תוך מספר ימים ספורים, 10 אם אני לא טועה. מאז הפרסום אני מחפש לכך גיבוי בתקנה כתובה או בפרסום רשמי של משרד המשפטים ולא מוצא. האם תוכל להפנות אותי למקור רשמי שבו מופיע התקנה הזו בניסוחה המלא ? תודה רבה.

    • תביעת פינוי
      עו"ד יפת תומר | 15/01/2009 20:21

      הוראות התקנה קובעות כי ניתן לפצל את התביעות לפינוי ואת התביעות הכספיות בלא שיש צורך לבקש זאת באופן מיוחד. עדיין יש צורך להגיש תביעה לפינוי אך כיוון שמנוטרל הצד הכספי הרי שהתביעות אמורות להתברר באופן מהיר יותר. בהצלחה.

      • היכן אני יכול
        איתמר | 16/01/2009 00:44

        למצוא את החוק האמור בנוסחו המלא ?

        • מצטרף לתגובה
          אמיר | 16/01/2009 17:34

          גם אני אשמח לקבל את החוק במלואו או הכוונה אליו

          • הפניה לתקנות החדשות
            עו"ד צורי דוד | 16/01/2009 22:41

            http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/E3D4257A-0D6E-4A02-A3EA-E1241DBC9820/12564/6733.pdf יש כמובן לקרוא את התיקון (אליו מביאה ההפניה) ביחד עם תקנות סדר הדין האזרחי הקיימות. אבל הרעיון הבסיסי הוא: תביעה לפינוי מושכר בלבד (שלא מוגן ע"י חוק הגנת הדייר) כתב תביעה צריך להכיל את כל הפרטים והמסמכים וחוו"ד מומחה וכן תצהירי עדות ראשית. לנתבע יש זכות הגנה תוך 30 יום והוא צריך לצרף להגנה את כל הדברים שהתובע היה צריך. הדיון יקבע למועד שלא יהיה למעלה מ30 יום אחרי המועד האחרון להגשת כתב ההגנה. קיצור יותר מדי דרמטי בזמן המינימלי לפינוי, אין כאן.