דיני חוזים - הפרת ההסכם

  • בעלת בית לא מכבדת את החוזה-חודשים ללא מים חמים
    רחלי | 13/01/2009 23:58

    אנו זוג צעיר ונשמח לייעוץ, כבר איננו יודעים מה לעשות ולמי לפנות ומה זכויותנו. מצטערת מראש על המלל הרב אני ובן זוגי גרים מאז יוני 2008 בדירה הנוכחית, משלמים כל חודש את שכר הדירה בזמן(12 צ'קים ניתנו מראש+שטר ביטחון וערבים) אנו משלמים את חובותינו בזמן, שומרים על הדירה במצב טוב, אפילו צבענו על חשבונינו, כמו כן החלפנו לברזים חדשים. לצערי "נפלנו" עם בעלת בית שלא יודעת חוזה שכירות מהו, מצפה לקבל כסף כל חודש(וגם מקבלת בזמן) ולא טורחת לעשות כלום כאשר אנו נתקלים בבעיה שקשורה אליה בלבד, לא עונה לטלפונים וכשעונה לא מסכימה לעשות כלום בטענה שאין לה כסף ובעלה איש חולה וכל מיני מניפולציות רגשיות אחרות. מחובתי לא לבטל לה צ'קים כיוון שזו כנראה תחשב עבירה פלילית אבל אני לא יכולה להתעלם מכך שהיא לא עומדת בתנאי החוזה בעוד אני משלמת לה את הכסף. הבעיה האחרונה היא דוד השמש, זה חודשיים שאנו מסתמכים רק על ימים של שמש טובה על מנת שיהיו לנו מים למקלחת קצרה וכאשר יש ימים חורפים וקרים אין לנו זרזיף מים ואנו מתקלחים בעזרת קומקום מים רותחים וגיגית.(בהתחשב בזה שמשלמים 4000 ש"ח לחודש זה מצב נפלא) אמרנו לה זה מכבר (לפני חודשיים) שנביא טכנאי והיא תשלם אודות התיקון אך היא לא מסכימה בשום אופן וכשאמרנו שלא מעניין אותנו מי יתקן מטעמה, העיקר שנוכל להתקלח לבסוף אחרי ויכוחים סוערים, ניתוקי טלפון מצדה וימים שלמים שלא שמענו ממנה הצלחנו לבסוף לשכנע אותה לשלוח לנו מטעמה טכנאי, זו התבררה כטעות כי שלחה לנו מישהו שרלטן, שקרן שאומר של פעם משהו אחר ,ניסה לשכנע אותנו להדליק דוד 4 שעות לפחות, אמר שאין צורך להחליף גוף חימום, ובעיניים שלנו ראינו שלא עשה כלום. לבסוף, היום כשהצלחנו להשיג אותו אחרי שלושה שבועות שאמר שיחזור אלינו/יבוא, פתאום החליט שכבר החליף לנו גוף חימום ושאנו לא דוברים אמת. אגב,עכשיו גם נורת מפסק הדוד לא נדלקת . אולי הוא משתף איתה פעולה על מנת שלא תשלם אך שורה תחתונה, מים חמים עדיין אין לנו. עכשיו היא שוב לא עונה לי לטלפון אחרי שהודעתי לה כי הזמנתי טכנאי מטעמי והיא תשלם עבור התיקון צרחה שהיא לא מסכימה והיא תבוא עם הטכנאי ששלחה בעבר. כיוון שראיתי מה הטכנאי לא עשה בפעמים הקודמות וכיוון שכל פעם שכן הגיע רק התווכח איתנו וצדד בה אמרתי לבעלת הבית שאני לא מוכנה להכניס אותו לבית יותר וגם ככה היא תמיד אומרת שתבוא למחרת ותטפל בזה והמחר הזה כבר נמשך חודשיים. לכן קבעתי עם טכנאי אחר שכן יעשה את העבודה והיא תשלם, הדבר גרר ויכוח סוער שאני לא אחליט מה לעשות ובין ניתוק לניתוק מצדה אמרנו לה שאנחנו מבקשים חזרה את הצ'קים ואנחנו רוצים לצאת מהדירה עוד חודש. כעת מבחינה חוקית, האם זה אפשרי? הרי אין לי הוכחה שבעל המקצוע היה ולא תיקן וגם לא תיעדתי הקלטות של השיחות איתו או איתה. מה יכול להיות אפקטיבי למצבי?? אודה לתשובתכם , ושוב סליחה על המלל הרב אין לי כבר כוחות להתעצבן ולהתחנן לטיפול בבעיות הבלאי של הבית, מה גם שהעצבים שלי בכלל לא מועילים לי. אני גם כל הזמן משופעת עקב המקלחות במים צוננים. אודה לכם על תגובות/עצות וכד' חלי

    • דיני חוזים - הפרת ההסכם
      עו"ד יפת תומר | 14/01/2009 10:04

      חלי היקרה, המקרה שאת מתארת הוא בהחלט קיצוני. לא מכיר משהו שיסכים לשלם סכום כה גבוה בגין דמי שכירות ולהתקלח בתוך גיגית. הייתי מציע לך לשלוח מכתב בדואר רשום לבעלת הבית עם כל דרישותייך (תיקון הדוד או ביטול ההסכם). ככל שבתוך 3 ימים זה לא היה מטופל הייתי מציע לנקוט כנגדה הליכים משפטיים. להערכתי, בנסיבות האלה יש לכם בסיס משפטי איתן לטענותיכם. ניתן לתקן את הדוד על חשבונכם ולתבוע ממנה את עלות התיקון או ניתן לדרוש את ביטול ההסכם במכתב דרישה מתאים או בתוך כתלי בית המשפט. כל ההליכים יכולים להתבצע בבית המשפט לתביעות קטנות. ככל שהנכם זקוקים להכוונה נוספת ניתן לפנות להנהלת האתר שתנסה לסייע בידכם באופן פרטני. בהצלחה!