ערבות להסכם

  • חוזה ערבות
    אינה קאופמן | 13/01/2009 15:09

    שלום! בשנת 2002 חתמתי על חוזה ערבות לשכירת דירת עמיגור דרך חברת שקמונה בחיפה. הגברת לה אני ערב היא קרובת משפחה, והיא אינה משלמת את שכר הדירה מזה כשנתיים. לפני חודש הגיע אלי מכתב תביעה, ובו תובעים ממני את סכום שכר הדירה שהצטבר בשנתיים האחרונות ובנוסף תשלום חודשי שהצטבר לוועד הבית אותו גם לא ביצעה השוכרת. יש לי מס' שאלות: 1. בחוזה רשום שאני ערב ערבות בלתי חוזרת, מה משמעות הדבר? והאם ניתן להפסיק ערבות כזו במידה ואני משלם את הסכום הנתבע ממני? 2. מדוע החברה לא נקטה צעדים לפינוי השוכרת מהדירה? הרי שבחוזה השכירות היה רשום כי החברה רשאית לפנות את השוכרת מהדירה במידה וזו לא משלמת שכר דירה בזמן.

    • ערבות להסכם
      עו"ד יפת תומר | 14/01/2009 09:52

      1. נושא הערבות הוא עניין סבוך אך בכל מקרה יש לדאוג לשלוח הודעה בכתב בדואר רשום על דרישתך לביטול הערבות. יש להשתדל ולקבל אישור מאת המקבל כי קיבל את הודעתך והוא מסכים לה אך גם בהעדר הסכמה יש משמעות להודעתך זו על פי פסיקת בתי המשפט. 2. השאלה מדוע לא נקטו בפעולה של פינוי באופן מיידי מסורה לשיקול דעתם ולנוהלי העבודה שלהם. היא יכולה להשפיע בעקיפין גם עליך ככל שיקבע שהם נהגו במחדל כאשר לא פעלו מיידית ולא עדכנו אותך מיידית. בהצלחה.