דיני חוזים - סיום מוקדם של הסכם

  • סיום מוקדם של חוזה שכירות בשל מצב בטחוני וכלכלי
    מאיה | 06/01/2009 12:57

    שלום, אני שוכרת דירה ממאי 2008. סיום חוזה השכירות הינו במאי 2009. בשל המצב הכלכלי פוטר בעלי מעבודתו וכעת בגלל המצב הבטחוני (גרים בדרום) אנחנו לא שוהים בדירה כלל בגלל שאין בה ממ"ד או איזור ממוגן. האם יש לי איזושהי אפשרות לפנות לבעל הנכס בבקשה לקצר את השיכורת בשלושה חודשים? כלומר שאני אשלם על ינואר אבל בזה תסתיים השכירות? האם אלה הן עילות קבילות? בחוזה לא מוגדר שישנה אפשרות להביא דיירים חלופיים במקומנו וגם אם היה מוגדר אני בספק אם מישהו ירצה בימים אלה דירה באזור שעליו זורקים טילים :) אשמח לשמוע מהן האופציות שלי ואיך אוכל לפנות לבעל הבית בצורה הטובה ביותר? תודה רבה

    • דיני חוזים - סיום מוקדם של הסכם
      עו"ד יפת תומר | 06/01/2009 22:26

      עם כל הצער, למיטב ידיעתי, נכון לרגע זה אין הוראה שמתירה להפר את ההסכם למרות שישנה כרגע מלחמה. יחד עם זאת, בנסיבות כל כך חריגות בוודאי שיש מקום לדבר על ליבו של בעל הנכס ולנסות להגיע להסכמות. חשוב מאוד בהסכם השכירות הבא לדאוג לרשום את כל התנאים הרלוונטיים בעבורכם על מנת שלא תימצאו באותו המצב פעם נוספת. בהצלחה! בהצלחה.