דיני חוזים - הסכם שאינו מפורט

  • משכיר שרוצה להוציא מהדירה שוכר ללא סיבה
    אבי | 06/01/2009 00:47

    שלום ראשית אני מודע לזה שלא עשיתי חוזה כמו שצריך (וזה בלשון המעטה) לעצם העניין הסיפור הוא כזה אני שוכר דירה כאשר החוזה הוא משהו מאוד בסיסי שזה אומר כתבנו כמה שורות לגבי תקופת השכירות , גובה השכירות ,מי הבעלים של הנכס, שלא יחול החוק להגנת הדייר (הוראות שונות ) וחוק הגנת הדייר נוסח משולב ,שהשוכר ממשיך לגור בנכס , ויחזיר את הנכס במצב תקין, במידה והשוכר יאלץ לעזוב לפני הזמן יודע למשכיר חודשים מראש או ימצא דייר חלופי לשביעות רצון המשכיר,ודבר אחרון קנס על איחור בפינוי זה חוזה המשך על חוזה שהסתיים בו תקפות השכירות כולל ניצול האופציה לשנה נוספת (גם בחוזה הראשון כתבנו כמו שורות כמה שכתבתי לעיל) חתמנו על חוזה עד אוגוסט 2010 לאחר כמה ימים המשכיר התחרט ורצה להעלות את גובה השכירות אני אמרתי לו כמובן שחוזה זה חוזה ואני לא ישלם יותר ממה שסיכמנו בחוזה והוא השיב לי שהוא מפר את החוזה והוא דורש שאני יעזוב את הדירה כמובן שאמרתי לו שזה לא יקרה מכיון שיש חוזה, זה הסיפור בקצרה מה שרצתי לדעת האם יש לו איזה שהיא סיבה שבגללה הוא יכול להוציא אותי מהדירה או ליתר דיוק במה אני צריך להקפיד כדי שלא תהיה לו סיבה להוציא אותי מהדירה , מכיון שאני מבין שהחוזה לא נעשה כמו שצריך האם מומלץ לי לפנות ליעוץ משפטי ספציפי כבר עכשיו על מנת להקדים תרופה למכה חשוב לי לציין שבחוזה אין התיחסות לעניין הפסקת החוזה מצידו של המשכיר דבר נוסף בחוזה לא ציינו על מי האחריות לתיקון תקלות בדירה מה שהיא זה הסכמה בעל פה שהוא מתקן תקלות וכך היה גם בתקופת השכירות עד כה אבל עכשיו המשכיר לא מוכן לתקן תקלות בטענה שזה לא מופיע בחוזה האם יש איזה חובה שקבוע בחוק לגבי חובה כללית של השוכר תודה מראש

    • דיני חוזים - הסכם שאינו מפורט
      עו"ד יפת תומר | 06/01/2009 22:20

      הקושי בהסכמים מסוג אלה שאינם מפרטים בצורה מסודרת את ההסכמות בין הצדדים שיש ליתן להם פרשנות על ידי בית המשפט לאותם רכיבים "שותקים". הפרשנות קשורה בהקשר הכולל של הנסיבות ואין וודאות לגביה. דומה, כי במציאות אותה אתה מתאר וככל שאתה מעוניין להמשיך ולהישאר בנכס, לא יהיה מנוס ויהא צורך לנקוט בהליכים משפטיים בתוך כתלי בית המשפט (על ידי מי מהצדדים). יש לקחת זאת בחשבון ולבחון האם מבחינת שיקולי עלות מול תועלת הדבר כדאי. בהצלחה.