דיני חוזים - דירה שאינה בהתאם להיתר בניה

  • החלטת עירייה במהלך חוזה - דירה לא ראויה למגורים
    אלעד | 05/01/2009 22:34

    שלום רב,אני וחברתי שוכרים דירת מרתף 2 חדרים בתל אביב. לבעל הדירה יש עסק מעל לדירתנו. בעבר, כל השטח היה שייך לעסק של בעל הדירה ובערך לפני כשנה, השטח פוצל והפך לדירת מרתף (שבה אנו גרים) ועסק ששיטחו מצומצם יותר. לפי הבנתי, דירת המרתף מעולם לא קיבלה אישור למגורים מעיריית תל אביב.לאחר כ-4 חודשים מתחילת החוזה שלנו (חוזה לשנה), בעל הדירה הודיע לנו שהעירייה החליטה שהדירה שלנו איננה ראויה למגורים. הוא איננו מוכן לפרט את הסיבות לכך. בנוסף הוא "מציע" לנו לחפש דירה אחרת ולצאת מהחוזה אך מצד שני לא מוכן לפצות אותנו כיוון שלטענתו הוא יכול למשוך את החלטת העירייה עד סוף החוזה עימנו. כלומר אנחנו יכולים להמשיך להישאר לגור בדירה, בניגוד להחלטת עיריית תל אביב, במידה ולא נרצה לצאת מהחוזה.מה אנחנו אמורים לעשות? האם ישנה עילה לתביעה של בעל הדירה? מה בדיוק אנחנו אמורים לתבוע - פיצוי על עוגמת נפש? תשלום על עלות חיפוש דירה חדשה והעברה? פיצוי על מחצית חוזה השכירות שלנו?ברור כי הוא הכניס אותנו למגורים ביודעו שאין לו אישור למגורים וכיום אנחנו גרים פה נגד החוק.אשמח לקבל תשובה בהקדם,בברכה,אלעד

    • דיני חוזים - דירה שאינה בהתאם להיתר בניה
      עו"ד יפת תומר | 06/01/2009 22:16

      המשמעות היא כי בעל הדירה השכיר לכם נכס שאינו בנוי בהתאם להיתר בניה כדין. בנסיבות אלה, המצג שהוצג לכם הנו מצג שווא על ידי בעל הדירה ולפיכך, עומדת לכם הזכות לדרוש את ביטול ההסכם ולזכות בסעדים הנובעים מכך. בהצלחה.