דיני חוזים - בעיות בשכירות

  • מחפשים מישהו שיכול לעזור ולייעץ
    ע' | 02/01/2009 01:54

    בתחילת ספטמבר אני ובן זוגי שכרנו דירה, ולפני חתימת החוזה בעל הדירה אמר לנו שהסכום כולל ארנונה (הדירה ששכרנו היא בעצם בית שמחולק ל-2), אך לא כולל חשמל, וציין בפני כי דוד המים משותף לשתי הדירות (אך עניין הדוד לא מופיע בחוזה). בחוזה צויין שהסכום אינו כולל ארנונה, וכשהערתי לו על כך הוא מחק את הכיתוב עם עט. נודע לנו ממנו כי גם הדירה השניה עומדת להשכרה (שוב-זה בית אחד שחולק לשני בתים נפרדים), ולכן הצעתי לחברה ולבן זוגה לראות את הבית ולבסוף הם נכנסו לדירה השנייה, וחתמו על חוזה עם בעל הדירה, אך סכום השכירות שלהם לא כלל ארנונה והם הסכימו לכך. לאחר כניסתינו לדירות ומאחר ואנחנו חברים, גילינו ליקויים רבים בדירות: החשמל בדירה שלי מגיע מהדירה השניה בה גרים חבריי, חשבון החשמל מגיע אליהם ובעל הדירה אמר שאת הכסף על החשמל אני צריכה להעביר אל חבריי (יש לדירה שלי שעון חשמל נפרד, אך הוא אינו כולל גם את הדוד מים, כך שלא ניתך לדעת כמה אני צריכה לשלם על צריכת הדוד, שכן כמו שאמרתי, הדוד משותף לשתי הדירות, האם זה חוקי?), מעבר לכך, גילינו, אני וחברי שבעל הדירה החתים אותנו על אותו חוזה - כלומר על אותו הבית, אותה הכתובת, אך מול כל אחד מאיתנו בנפרד (וכפי שציינתי, לכל אחד מאיתנו תנאי שכירות שונים - שכ"ד שונה במחיר, אצלי זה גם כולל ארנונה בעוד שאצלם לא), ואם לא היינו מכירים אולי לא היינו אפילו יודעים על כך.,שוב - האם זה חוקי? מעבר לכך צצו בעיות רבות מול בעל הדירה: בדירה השנייה, של חבריי הייתה מכת עכברים, והם הודיעו על כך לבעל הדירה כמה וכמה פעמים, ורק לאחר יותר מחודש הוא הואיל לטפל בכך (אחרי שטרח לציין כי חבריי "מטרידים").בנוסף לכך הדוד התחיל לגרום לקצר בדירות - אם אני הדלקתי את הדוד מהצד שלי - זה קיצר אצלי, ואם הם הדליקו את הדוד מהצד שלהם הדוד גרם לקצר בצד שלהם. הודענו לו על כך, גם אני-מהצד שלי, וגם חבריי - מ"הצד של הדירה השנייה", בעל הבית הגיע שלוש פעמים בעצמו, רק כדי להדליק את הדוד ולראות שהוא אכן עדיין מקצר, ורק לאחר שבועיים (!) הוא הואיל בטובו לשלוח מישהו שיתקן את הדוד, (לאחר שחברתי רבה איתו והוא אמר לה שאם היא רוצה היא יכולה לתבוע אותו על הפרת חוזה) האם הדבר נחשב להפרת החוזה מצדו, והאם זה "שמיש" גם לאחר שהוא תיקן את הנזק, אחרי זמן שהוא לא סביר?.וזה לא הסוף... כשהגיע תשלום הארנונה הראשון על שמה של חברתי (שכן כל חשבונות הדירה הועברו על שמה, כולל החשמל-שחלק ממנו נצרך על ידי), גילינו שהיא משלמת ארנונה על בית ששטחו הוא 91 מ"ר, כאשר בפועל הם גרים בפחות מ-50 מ"ר,(מכיוון שהבית מחולק ל-2 ובשאר השטח אני גרה בדירה השנייה...). חברתי פנתה לבעל הדירה ואשתו בדרישה שישלמו לה את הארנונה על החלק בו אני גרה, שכן הם גבו ממני שכ"ד הכולל ארנונה.תחילה הם סירבו אך חברתי לא ויתרה להם, ולבסוף הם אמרו שישלמו,(הארנונה לחודשיים היא כ-380 ש"ח, אך מכיוון שחברתי סטודנטית היא משלמת רק חצי מהסכום), כלומר, הם הסכימו לשלם 120 ש"ח לחודשיים.כאשר התברר שעל ארבעת החודשים הראשונים חוייבה חברתי בסכום מלא, (מכיוון שרק כשבוע לפני כן הייתה לה את הפגישה בעירייה בו שינו את הסטטוס לסטודנטית). חברתי פנתה לבעלת הבית בדרישה שתשלם לה חצי מהסכום של החוב, ובעלת הבית התחילה לצעוק עליה בטענה שהיא הסכימה לשלם "שכ"ד של סטודנטים" (כאשר באף אחד מהחוזים-לא שלי ולא של חברתי לא נחתם או נאמר משהו על סטודנטים...). בתגובה בעלת הבית התקשרה גם אליי והתחילה לצעוק גם עליי ולהגיד שאם לא טוב לי אני יכולה לעזוב את הדירה ושהם ימצאו דיירים אחרים, כשבאופן רשמי לי אין כל קשר לעניין (מלבד זה שהדיירים השניים הם במקרה גם חבריי אז ידועים לי פרטי המקרה), כמו כן היא אמרה שבעלה "בטעות כלל לי גם את הארנונה בחוזה",ולכן עכשיו היא צריכה "לשלם עליי ארנונה מכיסה" כדבריה. כשאמרתי לה שאני לא מבינה מה הקשר של כל הנושא הזה אליי, היא ניתקה את השיחה (במהלך כל השיחה היא ניסתה להוביל את השיחה למצב בו אני אציע שאני אשלם את הארנונה בכל זאת, וגם טענה ששילמה עליי איזה חשבון של 120 ש"ח ולא ביקשה את הכסף ממני כי "היא לא קטנונית" וכשהצעתי לה שתגיד לי בדיוק על מה אני חייבת לה כסף ואני אחזיר לה היא אמרה שהיא לא זוכרת...). השאלה שלי היא האם כעת אני יכולה למצוא דירה אחרת ולעבור מבלי שהדבר יחשב כהפרת חוזה מצידי, לאור כל מה שבעל הבית ואשתו עוללו לי ולחבריי? מה אני יכולה לעשות על מנת לצאת מהדירה הזו מבלי לשלם להם דבר (כל הצ'קים כולל צ'ק ערבות נמצאים אצלם, וראיתי שכתבתם שזה לא חוקי לבטל אותם), אחרי כל עוגמת הנפש שנגרמה לי? תודה מראש על הסבלנות.

    • דיני חוזים - בעיות בשכירות
      עו"ד צורי דוד | 03/01/2009 07:28

      קראתי את הדברים ונראה לי שאין מנוס בסיטואציה המתוארת, אלא להגיש תביעה כנגד בעלי הבית, כאשר מומלץ ששני השוכרים יהיו התובעים במשותף, כך גם ההוצאות יתחלקו וגם כוחה של התביעה יגדל. ניתן לתבוע לא רק את ביטול החוזה, אלא אף פיצויים כספיים. ניתן לפנות למערכת האתר (דרך "ייעוץ אישי") כדי לקבל הפניה לעו"ד שמתאים ופנוי לטפל בתביעה מסוג זה.

      • תודה רבה
        ע' | 03/01/2009 14:03

        אני מודה לך על הסבלנות, אני מקווה שיש דרך נוספת לפתור את המצב, תביעה היא מוצא אחרון, אנחנו סטודנטים כולנו על כל המשתמע מכך...