דיני חוזים - ביטול חתונה

  • דחוף חתונה במצב הביטחוני
    מתחתנת לחוצה | 31/12/2008 20:06

    ואני אמורה להתחתן ביום רבעי באולם באיזור הדרום.כרגע, עקב המצב הבטחוני, אירועים מבוטלים באולם זה ע"י פיקוד העורף. פניתי לבעל האולם שאמר לי כי אינו מבטל לי את החוזה כרגע. הוא ידע רק ביום ראשון אם האירוע יתקיים או לא, לפני זה הוא לא מוכן לשחרר אותי מהחוזה. הוא טעןכי הוא מבוטח משפטית ואיני יכולה ללכת לאולם אחרת כי אז יתבע אותי על ביטול חוזה. שאלתי היא האם זה נכון? נהאם בנסיבות העניין, בשל חוסר הוודאותוהזמן הלא סביר שעומד לרשותי למצוא אולם חלופי לא אוכל לבטל את החוזה?

    • דיני חוזים - ביטול חתונה
      עו"ד יפת תומר | 01/01/2009 00:24

      בנסיבות הללו שאת לא הגורם לביטול החתונה אלא הוראה של פיקוד העורף שהנו זרוע של המדינה ופועל על פי דין אני הייתי שולח הודעה בכתב על ביטול ההסכם. דומה שניתן להגן על כך בבית המשפט. בלי קשר, מומלץ גם לבחון את ההסכם ולראות אם ישנה התייחסות למצב של "כוח עליון". יחד עם זאת, אני מבין גם את בעל האולם שניזוק מביטול החתונות אצלו באולם והוא דואג לפרנסתו. הרבה מזל טוב ובהצלחה!