ביטול שיקים

  • שאלה
    דנה | 31/12/2008 14:39

    ב01.01.08 הכנסתי את הבן שלי לגן פרטי שלא באירגון הגנים הפרטיים ולא חתמתי על שום חוזה, נתתי שקים דחוים עבור כל חודש עד סוף השנה. מהז הבן כל הזמן חולה, כל שבוע נדבק ממשהו אחר והגן ממש לא נקי.החללתי לא לשלוח אותו יותר לגן הזה מ01.01.09 כי אני כבר לא יכולה להייות כל הזמן איתו בבית. יש לי עבודה! דיברתי עם בעלת בגן והיא רוצה שאני אשלם לה 2000 ש"ח כנס. זה לא כתוב בשום מקום ואני רוצה לבטל את השקים! מה יקרה עם אני אבטל את השקים?יש לי את הזכות הזה לא לשלם לה כנס ?

    • ביטול שיקים
      עו"ד יפת תומר | 01/01/2009 00:17

      לא ציינת אם השיקים סחירים או לא. הדבר חשוב מבחינה מעשית. על פניו, לא מובנת לי הדרישה לשלום קנס בנסיבות אלה. הכלל בעיקרון קובע כי כאשר אין תמורה לשיק ניתן לבטלו. צריך רק לקחת בחשבון כי ניתן לקחת את השיקים להוצאה לפועל ואז יש להגיש התנגדות לביצוע השטר ומדובר בהליך שיש לנהל.

      • שאלה
        דנה | 01/01/2009 12:13

        תודה! השקים לא ללמוטב בלבד! פשות בעלת הגן רוצה לגבות שק אחד למרות שהילד כבר לא בגן .אני שילמתי את הכול עבור התקופה שהוא היה בגן.אני לא יכולה לזרוק 2000ש"ח בחלון כי זה מה שהיא החליתה ורוצה לבטל את השק.רציתי לדעת אם מה שאני אולכת לעשות זה נכון .

        • ביטול חוזה
          עו"ד צורי דוד | 03/01/2009 07:41

          בנסיבות המתוארות, אני מבין שהשיק לא הועבר למישהו אחר ולכן לא צפויה בעיה מיוחדת מביטול השיק. כמובן שמומלץ שהגננת לא תדע שביטלת את השיק, אלא לאחר שהוא יחזור לה מהבנק, כדי שלא תעביר את השיק למישהו אחר ואז את עלולה לחוב בגין השיק. אם מישהו אחר יפקיד את השיק שנתת לגננת, עליך לתבוע את הגננת, היות ואת צפויה להדרש לשלם את סכום השיק.