ביטול חוזה

  • הפרת חוזה שכירות עקב הימצאות חולדות
    חולית | 31/12/2008 09:46

    שלום, שכרתי לפני חצי שנה דירה. החוזה לשנה שלמה. לפני כשבועיים גיליתי בדירה שתי חולדות. הזמנתי מדביר באופן בהול ושילמתי לו בעצמי, במקביל הודעתי לבעלת הדירה על המפגע. בהמשך נתפסו עוד 2 חולדות בדירה ואני בעצמי ראיתי עוד שתיים שלא נתפסו. הודעתי לבעלת הדירה שמכיוון שאיני מסוגלת להיכנס לדירה מהפחד שאראה חולדות נוספו, אני מעוניינת לסיים את תקופת ההשכרה. תחילה היא התרגזה אך כשהבינה שאין סיכוי שאשאר בדירה הסכימה שאעזוב אם אמצא מי שייכנס במקומי. הודעתי לה מראש שאני מתכוונת לבדוק את סכותי החוקית לבטל את החוזה בגלל שקיימת הפרה ברורה של תנאי המגורים, לא בהרכח באשמתה, אך ההפרה קיימת. ביררתי את החוקים, ואת חוקי העיר בה אני מתגוררת והם אומרים באופן ברור כי במכיוון שהיא לא נקטה בשום יוזמה לנסות לסלק את המפגע במשך שבועיים מאז היוודע הדבר, אני יכולה לעזוב את הדירה ואוכל לראות את עצמי כשמוחררת מהחוזה. שלחתי לה מכתב בדואר רשום עם אישור מסירה 1. היא קיבלה את ההודעה על דבר הדואר אך לא הלכה לאסוף אותו- האם זה משנה שהיא לא אספה את המכתב? 2. תחילה ביקשתי שתחזיר לי את הצ'קים כדי שאתן לה את המפתח חזרה, אך היא איימה עליי שתמכור את הצ'קים בשוק אפור, ומכיוון שאין קוס על הצ'קים לא רציתי להסתבך איתה ולכן העדפתי לא "לעצבן" אותה יותר מדי. האם אני יכולה לבטל את הצ'קים? אני הרי לא מקבלת תמורה לכסף שנתתי. חשוב לציין כי גם עכשיו, היא טרם עשתה דבר לסילוק המפגע. היא מבקשת שלא אומר לשוכרים פוטנציאליים שיש חולדות ומנסה לכפות עליי להמציא שקר כלשהו לגבי סיבת העזיבה. ברצוני לדעת, אם ניתן לומר לפי הפרטים שציינתי, האם אכן יש עילה סבירה לכך שאיני מעוניינת להמשיך את החוזה ולא חושבת שעליי למצוא דייר חלופי, אלא שהעניין צריך להיות בטיפולה, מכיוון שהופרו תנאי המגורים שלי בדירה? האם עליי להתלונן באופן רשמי על האיומים לגבי הצ'קים כדי שתהייה לי עילה לביטולם?? אשמח לתשובה בהקדם, בברכה. הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>

    • ביטול חוזה
      עו"ד צורי דוד | 31/12/2008 10:39

      לפי חוק שכירות ושאילה יש לך עילה לביטול החוזה באופן מיידי ואת אף יכולה לתבוע נזקים. את יכולה לבטל את השיקים על החודשים שלא ינוצלו, אך זכרי שהביטול הוא רק מול הבנק וניתן יהיה עדיין להגיש את השיקים לביצוע בהוצל"פ.

      • כמה שאלות נוספות
        חולית | 31/12/2008 20:56

        קודם כל, תודה על התשובה המהירה. אני מבינה שבעניין הצ'קים, הטעות של אי רישום הקרוס "תוקעת" אותי במצב בעייתי בו אם אבטל את הצ'קים זה לא בהכרח ימנע את שימושה בהם. 1. האם ביטול החוזי מצידי לא מהווה איסור להשתמש בצ'קים של חודשים שטרם הגיעו? 2. האם כדאי לי להגיש במקביל תביעה בבית משפט לתביעות קטנות כדי שיהיה לי גיבוי משפטי לאסור עליה להשתמש בצ'קים? 3. הכוונה ב"לתבוע נזקים" היא לעוגמת נפש? מצוקה נפשית? האם יש דרך בה היית ממליץ לי לפעול כעת?? תודה מראש.

        • תביעה בגין ביטול חוזה שכירות
          עו"ד צורי דוד | 03/01/2009 07:44

          מומלץ לתבוע את בעלי הבית בגלל אי התאמת המושכר למגורים סבירים. עוה"ד שיטפל בתביעה יבחון אילו נזקים ניתן לתבוע. כמו כן יש לתבוע את החזרת השיקים או תמורתם. שיקים ללא קרוס וללא כל הגבלה, הם כמו כסף מזומן שניתן להעביר מיד ליד.