דיני חוזים - ביטול הסכם

  • ביטול חוזה לפני כניסה לדירה
    Odel | 30/12/2008 12:20

    לפני כשבוע חתמנו חוזה על כניסה לדירה ב 1/1/2009 בעל הדירה מקבל את המפתח מהשוכר הקודם רק באותו יום ומן הסתם לא יספיק לבצע את התיקונים הנדרשים בכדי שנכנס לשם , במקביל הוא אינו מוכן לקזז אף יום מהתשלום , מה לעשות , האם ניתן לבטל את החוזה ומה ההשלכות , מופיע בחוזה סעיף שהפרת חוזה משמעה קנס של 50 דולר האם זה נחשב הפרת חוזה מצידו למסור דירה לא תקינה .

    • דיני חוזים - ביטול הסכם
      עו"ד יפת תומר | 31/12/2008 23:59

      אם בהסכם מוגדר כי בעל הבית צריך לבצע עבודות מסויימות או למסור לכם את הבית במצב מסויים במועד מסויים והוא אינו עומד בכך הרי שהוא מיפר את ההסכם. באשר לביטול ההסכם יש לבדוק האם הפרה זו מוגדרת כ"יסודית" שאז ביטול ההסכם יכול להיעשות בהודעה חד צדדית בכתב מטעמכם. על פניו, לא מובנית לי עמדת אותו בעל בית ונראה כי הדבר מרמז על חוסר הגינות בסיסי.