דייר חלופי כמסיים חוזה

  • דייר מחליף
    אביב | 29/12/2008 20:00

    שלום, יצאתי חודש לפני סיום החוזה שלי מול בעל הדירה ועל פי החוזה מצאתי לו גם דייר מחליף שחתם איתו על חוזה ב23 לחודש. החוזה הוא החל מ1.1.2009. הדייר הודיע לי היום בטלפון שאם בעל הדירה לא ייבצע את התיקונים שהוא התחייב לו בע"פ הוא "מבטל" את החוזה מולו ואני אצטרך לחפש דייר אחר. שאלתי היא, האם החוזה של הדייר החדש הוא בעצם הסכם בכתב שמבטל את החוזה שלי? האם הדייר החדש יכול לבטל את החוזה ובכך לגרום לי לשלם על הדירה חודש נוסף? אציין כי הדייר המחליף נתן לי שיק על חודש ינואר כאשר השיק שאני נתתי לבעל הדירה נשאר אצלו.תודה!

    • דייר חלופי כמסיים חוזה
      עו"ד צורי דוד | 29/12/2008 22:20

      בעקרון אחרי שהדייר החלופי חתם על חוזה עם בעל הבית, אתה אמור היית להיות מחוץ לתמונה. העובדה שהסכמת לקבל שיק מהדייר ולא לקבל חזרה את השיק שלך, היא זו שיוצרת לך בעיה. אם השיק "סגור" (למוטב בלבד) אז הבעיה אפילו חמורה יותר, אם לא אז גש לבעל הדירה והחלף עימו את השיקים ואם לא יסכים אז הסב למישהו את השיק בעד תמורה, כדי שלא אתה תהיה זה שיצטרך להתמודד עם השיק שיחזור. לא רק בשביל למנוע ממך את הכאב ראש אלא גם בגלל שמבחינה משפטית מצבו של מי שיקבל ממך את השיק הוא טוב יותר ממצבך שלך לגבי גביית השיק.

      • עצה לא מציאותית
        אור | 30/12/2008 12:19

        מי יקבל צ'ק יד שניה ללא חתימת המוסר מאחור? ואם מישהו יקבל צ'ק כזה והצ'ק יחזור - הוא יפנה למי שנתן לו את הצ'ק וגם לבעל הצ'ק. זה עדיין מסבך אותו.

      • השיק הוא למוטב בלבד
        אביב | 30/12/2008 12:44

        וכך נהוג בשוק הדירות מאז שאני מכיר אותו (כמעט עשור). גם כשאני נכנסתי לדירה נתתי שיקים לדייר ששבר חוזה באמצע. השאלה היא האם משפטית יהיה לי מה לעשות אם השיק יחזור והאם אחרי חתימת החוזה של הדייר החדש עם בעל הדירה אני פטור מלמצוא דייר חילופי אם החוזה יתבטל?

        • תשובה
          עו"ד צורי דוד | 03/01/2009 08:11

          מרגע שבעל הבית הסכים לדייר החלופי שהבאת, אתה פטור ממציאת דייר חלופי. לגבי השיקים אתה אכן נמצא בבעיה שכנראה תדרוש עימות משפטי כזה או אחר.