הפרת חוזה

  • בעיות עם שוכר מתנחל בדירה
    דפני | 29/12/2008 18:39

    השכרנו דירה בחוזה שלא היה קצוב בזמן . טעות שלנו. כן רשמנו שהחוזה יהיה לשנה אחת במחיר X ולעוד שנתיים תהיה העלאה במחיר. מדי שנה החתמנו את השוכרים על נספח שהשכירות היא מ.. ועד לתאריך. עתה, משאנו מעוניינים להוציא את השוכרים לאור התנהלותם וסירובם למחיר אותו אנו דורשים, השוכרים החליטו שהם מתנחלים בדירה ועושים בה כבשלהם , והם , מבחינתם (עורכי דין) מתיחסים לחוזה כאל חוזה לצמיתות. הבנו שאין כזה דבר חוזה לצמיתות ושכאשר יש הפרות יסודיות (החלפת מנעול, ריצוף, שיפוצים שלא בידיעתנו, זריקת רהיטים שרשומים בחוזה) מותר לנו להוציא אותו. בלית ברירה נפנה לערכאות משפטיות, אך כל מי שהתיעצנו עימו אמר שכל עוד ההפרות היסודיות שהפרו השוכרים לא גרמו לנו נזק כספי, אף שופט לא יעיף את השוכרים. מה שווה חוזה אם הפרה יסודית היא ענין של מה בכך ? מה לגבי הנזק הכספי שנגרם לנו מכך שנצטרך להשיב את המצב לקדמותו (רשום בחוזה, אגב ) מה לגבי הנזק הכספי שנגרם לנו כשאיננו יכולים להשכיר את הדירה במחיר ריאלי לשוכר אחר ?

    • הפרת חוזה
      עו"ד צורי דוד | 29/12/2008 22:28

      די בכך שהיתה הפרה יסודית כדי להוציא צו פינוי כנגד השוכרים. היות והם עורכי דין הייתי מתחיל דווקא בהגשת תלונה לועדת המשמעת של לשכת עורכי הדין. לגבי התנהגות שאינה הולמת את כבוד המקצוע. יש כמובן לציין שהם עושים שימוש לרעה בכך שהם עורכי דין. ולא הבנתי למה אמרו לכם שלא נגרם נזק כלכלי ? זריקת רהיטים היא נזק כלכלי קלאסי. ביצוע שינויים מבניים במושכר ללא הסכמת המשכיר היא הפרה שיש בה נזק כלכלי (השבת המצב לקדמותו - מי הם שיחליטו בשבילכם על שיפוץ). כמובן שהיותם של השוכרים עו"ד תקשה על ההליך ותאריך אותו (הם מכירים את הטריקים, מן הסתם) אבל זו לא סיבה שלא לעמוד על זכויותכם.

      • תודה, ותשובות המשך
        דפני | 30/12/2008 07:14

        אנו בהחלט מתכוונים לעמוד על זכויותינו, אלא שכל המייעצים הבקיאים בנושא אמרו שהלך הרוח במערכת המשפט הוא, שכל עוד השוכר משלם, לא רואים בהפרות יסודיות אחרות עניין. מה שמפתיע וחמור הוא, שהמשכירים עוד משיבים לנו במכתבים המצדיקים את מעשיהם החצופים (לדוגמא: למשכיר אין זכות להחזיק את מפתחות הדירה ????? , או : העובדה שבביקורנו בדירה ניסינו , בנוכחותם, לבדוק האם אכן הוחלפו המנעולים ע"י המפתחות שברשותנו, נתפסת בעיניהם כנסיון שלנו להחזיק חזקה בדירה שלנו . מצד אחד , נראה שהם זוג נוכלים שמנסים לזרוק לחלל כל מיני מנוחים משפטיים ולנופף בעובדה שבתי משפט לא עושים עליהם רושם , מצד שני , לא ברור כיצד הם (כעורכי דין) מרשים לעצמם לשים את החוזה למשל ולשנינא. גם כאן, היועצים שלנו אומרים שההיכרות שלהם (=השוכרים) עם מה שקורה בשטח, גורמת להם להבין שרשע וטוב לו, ושכל שוכר יכול לעשות לעצמו דין, כי החוק מיטיב עם השוכרים. תוכל לתת לי גם טיפים של עו"ד ?

        • אין בעיה שיחליפו מנעול כל עוד יחזירו המצב לקדמותו
          אור | 30/12/2008 12:23

          כשיצאו מהדירה. לא ידוע לי על חובה להישאר עם אותו מנעול שהשארת להם. אל תשכח שהם בעלת החזקה בדירה כרגע - הם שוכרים, ושכירות היא זכות במקרקעין. בהצלחה, נשמע ממש לא כיף כשיש כאלה שוכרים.

          • מה זאת אומרת אין בעיה שיחליפו מנעול ?
            דפני | 31/12/2008 22:51

            בחוזה שלנו כתוב במפורש שהחלפת מנעול היא הפרה יסודית. וודאי שיש בעיה. היום אני, כבעלת דירה, מנועה מלהכנס אליה בכוונה תחילה של המשכירים. (נשאיר בצד את העובדה שהם מערימים קשיים לתאם כניסה שלנו לדירה בכל מקרה). אחרי שהם החליטו שאין למשכיר זכות שיהיה לו מפתח לדירה שלו, הם המציאו סיפור שהמנעול נשבר. מעניין מאוד. עוד יותר מעניין שהם לא מצאו לנכון (לדבריהם זה קרה לפני שנתיים ) לדווח לנו על הענין , עד שלא הגענו וראינו בעצמנו. הם טוענים שהעיפו ארון קיר כי הוא התפרק ורצפו כי הרצפה עקומה. נו באמת. זה הרבה מעבר למה שנקרה "בלאי". זה אומר שאו שהם לא מוצאים לנכון לשמור על הדירה , או שהם , בדרכם, משתלטים ועושים בה כבשלהם. אגב, גם ענין הרהיטים המושכרים מוזכר בחוזה ומחובתם להחזיר לנו את הדירה , על תכולתה, עם סיום החוזה. או לפצות אותנו במידה שלא נרצה את השינויים שהחליטו לבצע על דעת עצמם.

            • או קיי - זה חדש לי שכותבים שזו הפרה יסודית.
              אור | 31/12/2008 23:28

              בהצלחה

              • דיני חוזים - הפרה יסודית
                עו"ד צורי דוד | 03/01/2009 08:14

                הפרה יסודית בד"כ מוגדרת בחוזה וכל חוזה יכול להגדיר אילו הפרות יחשבו כהפרות יסודיות לצורך אותו חוזה. שינויים במושכר זה סעיף שבד"כ מוגדר כהפרה יסודית והחלפת מנעול היא שינויים במושכר. (למרות שבד"כ לא רואים בהחלפת מנעול כענין כ"כ גדול)