דיני חוזים - הוספה בכתב יד

  • האם משפט בכתב יד מבטל סעיף בחוזה?
    שירז | 28/12/2008 18:17

    בחוזה שנערך ביני לבין המשכיר קיים סעיף 14 ובו רשום " לשוכר ניתנת האופציה להאריך הסכם זה לתקופה של ____תקופות בנות 12 חודשים כל תקופה ובלבד שיודיע על כך בכתב למשכיר חודשיים לפני תום תקופת השכירות. דמי השכירות בתקופת ההארכה מוצמדים למדד המצטבר של המחירים לצרכן ו/או שער של דולר ארה"ב...השוכר מתחייב להודיע למשכיר חודשיים מראש על תאריך גמר יחסי השכירות במכתב רשום". יחד עם זאת בסוף החוזה כתוב בכתב ידו של המשכיר "המשכיר נותן אופציה להשכיר את הנכס לשנה נוספת, אך במידה והשוכרים רוצים לעזוב את הדירה עליהם להודיע 60 יום מראש". האם על פי הנאמר מותר למשכיר להעלות את שכר הדירה יותר מאשר לפי המדד? כלומר האם מה שכתב בכתב יד מבטל את סעיף 14 ומותר לו להעלות כמה שהוא רוצה? תודה

    • דיני חוזים - הוספה בכתב יד
      עו"ד יפת תומר | 28/12/2008 23:54

      מקריאת נוסח הסעיפים עולה כי ניתנה לך אופציה להמשיך את תנאי השכירות באותו מחיר צמוד למדד. בהצלחה.

      • תודה
        שירז | 29/12/2008 18:21

        תודה על התשובה המהירה