דיני חוזים - אורח נוטה ללון

  • אורח נוטה ללון
    איציק | 28/12/2008 12:06

    אני שוכר יחידת דיור צנועה (קרווילה) הצמודה אל המשכירים שלי. במסגרת החוזה, אני משלם את כל החשבונות הכוללים ארנונה, ביוב, חשמל, גז ומים. לאחרונה סיפקתי לחברי מקום לישון בו לשלושה לילות בשבוע במשך מספר שבועות מכורח נסיבות. בעלת הבית שמה לב לכך וטענה כי לפי החוזה היא זכאית לבקש ממני תוספת שכר דירה לפי הסעיף של "אורח נוטה ללון" ואכן דרשה תוספת של יותר מ20% מהשכר החודשי. מה אומרים דיני החוזים לגבי הסוגיה הזו?

    • דיני חוזים - אורח נוטה ללון
      עו"ד יפת תומר | 28/12/2008 23:43

      איני יודע על מה מסתמכת בעלת הבית שלך, אך איני מכיר מקור חוקי שיכול לאפשר לה את דרישתה זו. האם בהסכם יש לכך התייחסות?

      • יציאה מהדירה לפני סיום החוזה
        אופרית | 18/04/2009 20:38

        הדיירת בחוזה לשנה ביקשה לעזוב את הבית וחיפשה דיירת חילופית. אני הסכמתי באופן עקרוני ורק כאשר אמצע את הדיירת החילופית מתאימה אכן יתקיים הסיכום ביננו. אכן נמצאה דיירת חילופית ומאחר והדירה תתפנה ב-1 ליולי אני צריכה לערוך זכרון דברים כדי להבטיח אי הפרה או ביטול של החוזה שיחתם ביולי. ברצוני לדעת מה לכתוב היום בזכרון הדברים כדי להבטיח שהחוזה יחתם ביולי והאם יש צורך בתשלום או הפקדה של סכום כסף אם הדיירת החליפית תבטל את זכרון הדברים. בבקשה אם אוכל לקבל נוסח של זכרון דברים כדי שאהיה שקטה לקיום החוזה ביולי. תודה על תשומת הלב .