תשובה

  • אופציה
    אלכסנדרה | 25/12/2008 00:03

    שלום רב לך על החוזה שנערך ביני לבין המשכיר רשום בכתב ידו של המשכיר "המשכיר נותן אופציה להשכיר את הנכס לשנה נוספת, אך במידה והשוכרים רוצים לעזוב את הדירה עליהם להודיע 60 יום מראש". האם על פי הנאמר מותר למשכיר להעלות את שכר הדירה או שמא בגלל שלא רשם את תנאי ההעלאה הרי שאסור לו להעלות לי את שכר הדירה? תודה

    • תשובה
      נעם מאור, עו"ד | 25/12/2008 11:56

      בדר"כ כאשר ניתנת אופציה בחוזה, נהוג להגביל את האפשרות להעלות את דמי השכירות (לרוב ב- 5% מהמחיר שבחוזה המקורי). אם לא סוכם העניין בחוזה, אינני רואה בעיה בדרישתו של בעל הנכס להעלאת דמי השכירות. נעם מאור, עו"ד ********************

      • חוזה עם אופציה
        עו"ד צורי דוד | 25/12/2008 12:21

        איני יודע מהי התמחותו של עו"ד נעם מאור, אך אני חולק על תשובתו. בחוזי שכירות הנוהג הוא שהאופציה ניתנת באותם תנאים כמו החוזה המקורי, כולל המחיר. אכן יש מקרים בהם נכתב במפורש שהמחיר בתקופת האופציה יוכל להיות גבוה יותר ב אחוז מסויים ביחס למחיר הנקוב בחוזה. כל עוד לא נכתב בחוזה תנאי המאפשר לבעל הבית להעלות את דמי השכירות בתקופת האופציה, ימשיך לחול בתקופת האופציה המחיר הנקוב בחוזה כאשר הוא צמוד לפי תנאי החוזה (לדולר או למדד בהתאם לנסיבות החוזה). על כן, ככל שלא הוסכם בחוזה שהמחיר בתקופת האופציה יהיה שונה מהמחיר הנקוב בחוזה אין לבעל הבית לגיטימציה לדרוש העלאה בדמי השכירות בתקופת האופציה.

        • תגובה לעו"ד צורי
          נעם מאור, וע"ד | 20/02/2009 17:09

          עו"ד צורי שלום, תחום התמחותי הוא נדל"ן ועסקאות מקרקעין, בנוסף אני בעל רישיון תיווך במקרקעין ובעל סוכנות תיווך לשעבר. לעניין תשובתך, אני סבור כי אין בה כל שוני מתשובתי, שכן בדר"כ נוהג המשכיר לגבות עצמו באופציה גבוה מזו שנחתמה בחוזה המקורי, אומנם לעיתים רחוקות (בייחוד בשוק כשלנו) נוהג המשכיר להעניק אופצייה לשוכרים בחוזה השכירות המקורי בתנאי החוזה המקורי. בחתך גדול, רוב המשכירים נוהגים להעלות את התשלום בגין השכירות עד לגובה 5% מתנאי המחיר בחוזה המקורי.