תשובה

  • שבירת חוזה שכירות
    גור | 24/12/2008 23:05

    אני שוכר דירה ,ויכול להשתחרר מהחוזה שכירות רק במידה ואני מוצא לי מחליף, הבעיה היא שקיימת בעיית רטיבות שבגלל ברצוני לעזוב , בעל הבית מזמין בכל פעם שזה קורה איש מקצוע שמחיוב לו בהסכם של אחריות בגין טיפול בגג שנעשה לפני שנה , הוא מתקן וזה חוזר,חשוב לציין שכרגע הבית כשיר למגורים אבל בתנאים שלא הולמים את המחיר שכר דירה שמשולם ,שאלתי האם אני רשאי לעזוב את הבית ללא מציאת מחליף מאחר ואף מחליף לא ירצה להכנס לדירה עם רטיבות בתקרה ( הכתם רטיבות לא יעלם בחודשים הקרובים) חשוב לציין שבנוסף לזה יש לי ערבות בנקאית בסה"כ 6000, מישהו יכול לעזור לי בסוגיה הזו? תודה

    • תשובה
      נעם מאור, עו"ד | 25/12/2008 11:50

      נראה מדברייך כי בעל הבית עומד בהתחייבותו על פי החוזה, הוא מטפל בבעיה ככל הניתן. השאלה אם קמה לך הזכות להשתחרר מהחוזה בעקבות הרטיבות, מורכבת, ישנם כמה עילות להפרת חוזה, אך לא אפרט אותן כאן מכיוון שתוכל למצוא אותם בחיפוש ברשת. בכל מקרה אני ממליץ לך לנסות ולהגיע להבנות עם בעל הבית בנושא, ולא לנקוט בפעולות באופן חד צדדי, שעלולות לעלות לך בממון רב (וכפי שציינת בידי בעל הבית ישנה ערבות בנקאית). בהצלחה, נעם מאור, עו"ד ********************

      • תגובה לנועם
        גור | 25/12/2008 21:23

        בעל הבית לא רוצה להוריד מערך המושכר , חשבתי לקחת יעוץ מעו"ד מה הטווח המחירים שיעלה לי שירות זה

    • פגמים במושכר לאחר תחילת החוזה
      עו"ד צורי דוד | 25/12/2008 12:30

      חוק השכירות והשאילה מאפשר לשוכר להפחית את דמי השכירות מקום שנוצר פגם במושכר המפחית את ערכו של המושכר לשוכר. אך ישנן נסיבות שונות בהן ניתן להפעיל סעד זה וישנן נסיבות בהן סעד זה נשלל מהשוכר. המקרה המתואר הוא גבולי ונמצא בתחום האפור - פתוח לפרשנויות. יתכן ויש לך אפשרות לדרוש הפחתה בדמי השכירות לנוכח הפגם ובמידה ולא תהיה הסכמה לכך מצד המשכיר יתכן וניתן יהיה לראות בכך עילה לביטול החוזה. היות ואין מדובר במקרה ברור, מומלץ להיוועץ בעו"ד שיוכל לבחון בפרוטרוט את סיבות המקרה ולייעץ בהתאם.